Misir-Libya Ortak Yüksek Komitesi Için Hazirlik Toplantilari 12 Yil Sonra Kahire'de Basladi

Misir'in baskenti Kahire'de 12 yil aradan sonra Misir-Libya Ortak Yüksek Komitesi için hazirlik toplantilarina baslandi.

Misir resmi ajansinin haberine göre, 11.Misir-Libya Ortak Yüksek Komitesi hazirlik toplantilarina Misir Uluslararasi Isbirligi Bakanligi ve Libya Ekonomi Bakanligi baskanligindaki heyetler katiliyor.

Toplantilarda Misir-Libya Ortak Yüksek Komitesinin yeniden faaliyetlerine baslamasinin yani sira iki ülke arasindaki iliskilerin güçlendirilmesi ve çesitli alanlarda is birliginin gelistirilmesi konulari ele aliniyor.

Misir Basbakani Mustafa Medbuli, 20 Nisan'da Libya'nin baskenti Trablus'u ziyaret ederek Basbakan Abdulhamid Dibeybe ile görüsmüstü. Görüsmede 2009 yilindan beri durdurulmus olan Misir-Libya Ortak Yüksek Komitesinin çalismalarina yeniden baslamasi üzerinde anlasmaya varildigi belirtilmisti.

Söz konusu ziyaret sirasinda iki ülke arasinda 12 is birligi anlasmasi imzalanirken, Misir yönetimi de pek çok defa farkli platformlarda Libya hükümetine destegini açiklamisti.

Libya Basbakani Dibeybe'nin 17 Haziran'da Misir Istihbarat Baskani Abbas Kamil ile gerçeklestirdigi görüsmede de Dibeybe'nin Misir'i ziyaret ederek anlasma saglanan tüm alanlarda Misir-Libya Ortak Yüksek Komitesinin faaliyete geçirilmesi kararlastirilmisti.

Kaynak: AA