Kadiköy'de Tarihi Cami Kundaklandi, O Anlar Kameraya Yansidi

Kadiköy’de bir kadin yaninda getirdigi poset içerisindeki elbiselerle tarihi caminin kadinlar bölümünde ates yakti. Cami cemaatinin dumanlari fark ederek yangini kontrol altina almasi olasi bir faciayi önlenirken, tarihi caminin kundaklama ani güvenlik kameralarina yansidi.

Kadiköy'de Tarihi Cami Kundaklandi, O Anlar Kameraya Yansidi
Olay, aksam saat 19.00 siralarinda Kadiköy’de Acibadem Mahallesi Tekin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz kimligi belirlenemeyen bir kadin yaninda getirdigi poset içerisindeki elbiseleri 1882 yilinda yapilan tarihi Faikpasa Camii’nin kadinlar bölümünde yakti. Dumanlari gören cami cemaati yangina müdahale etti. Büyümeden kontrol altina alinan yanginin 112 acil çagri merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayida itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken itfaiye ekipleri yangina müdahale etti. Tarihi caminin kundaklanma anlari güvenlik kameralarina yansidi. Polis ekipleri olayla ilgili sorusturma baslatirken, süpheli kadinin arama çalismalari devam ettigi ögrenildi.

“Dumanlari çikmasindan yangini fark ettik”

Cami cemaatinden olan bir vatandas, “Güvenlik kameralari görüntülerinde de gözüküyor elinde posetle kadinlarin namaz kilma alanina giriyor. Poset içerisindeki kiyafetlerini yerde yakiyor ve daha sonra çikip gidiyor. Yakip gidiyor arkasindan da dumanlarin çikmasini fark ettik ve bizde cemaat olarak söndürdük daha sonrada itfaiye geldi” dedi.

Kaynak: İHA