Izmir'de Bosanma Asamasindaki Esini Biçakla Agir Yaralayan Sanigin 20 Yila Kadar Hapsi Istendi

Sanigin cezai ehliyetinin tam oldugu yönündeki rapor mahkemeye ulasti.

Izmir'de bosanma asamasinda oldugu esini, vücudunun çesitli yerlerinden biçakla agir sekilde yaralayan sanigin yargilandigi davaya iliskin esas hakkindaki mütalaasini mahkemeye sunan cumhuriyet savcisi, sanigin 20 yila kadar hapsini talep etti.

Karsiyaka 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Burak K, bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Durusmada taraf avukatlari, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ile Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu sözcüsü ile müsteki Aycan K. de hazir bulundu.

Mahkeme Baskani, Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesinden sanigin cezai ehliyetinin tam oldugu yönündeki raporun geldigini bildirdi.

Iddia makami esas hakkindaki mütalaasini sundu. Cumhuriyet savcisi, sanik Burak K'nin esi Aycan K'ye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 13'ten 20 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti. Savci, "suç kastinin yogunlugu", "meydana gelen zarar ve yaralarin niteligi" dikkate alinarak cezanin "alt sinirdan uzaklasilmak" suretiyle verilmesini istedi.

Taraf avukatlari, mütalaaya iliskin beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Avukatlarin süre talebini uygun bulan mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Izmir'de 3 Kasim 2020'de Burak K, bosanma asamasindaki esini, çesitli yerlerinden biçaklayarak agir yaralamisti. Aycan K. kaldirildigi hastanede tedavi altina alinmisti. Tutuklanan Burak K. hakkinda "esi kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan dava açilmisti.

Kaynak: AA