Içisleri Bakani Soylu, Göreve Yeni Atanan Mülkiye Müfettislerini Kabul Etti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, göreve yeni atanan mülkiye müfettislerini kabul etti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Bakan Soylu, göreve yeni atanan 21 mülkiye müfettisini makaminda kabul etti ve müfettislere "hayirli olsun" dileginde bulundu.

Devlet-millet hizmetinde yeni bir yolculuga çikildigini ifade eden Soylu, 2015 basinda 196 mülkiye müfettisi varken bu sayinin Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsaminda 103'e indigini hatirlatti.

FETÖ ile mücadele kapsaminda mülkiye müfettisi sayisinda yari yariya azalis olmasina ragmen Teftis Kurulunun 2020'yi 3 bin 983 rapor ile tamamladigini belirten Soylu, "Son 3 yilda 74 mülkiye müfettisi atamasi yaptik, bu atamayla ise 21 kisilik grup göreve baslayacak. Bu önemli degisime ragmen 2015'te 1464 rapor üreten Teftis Kurulu 2020'yi 3 bin 983 rapor ile tamamladi. Dolayisiyla giderek artan bir is yükü, büyük bir fedakarlikla omuzlandi." ifadelerini kullandi.

Hem Türkiye'nin hem de dünyanin eskisi gibi olmadigini ifade eden Bakan Soylu, sunlari kaydetti:

"Sorumluluklar daha fazla, riskler daha fazla ama buna karsin Türkiye'nin kapasitesi de gücü de daha fazla, her seyden önce Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde ortaya koydugu stratejik akli daha fazla. Insallah sizler de bu çerçeve içinde, bugüne kadar devlet hizmetinde edindiginiz bilgi ve tecrübeyi, kabiliyetlerinizi insallah bu tablo içinde çok farkli bir noktaya tasimis olacaksiniz. Ben bu vesileyle her birinize basarilar diliyorum. Bizim çok güzel bir duamiz vardir, 'Allah utandirmasin' deriz. Isin özü de bana göre budur. Sorumluluklarimizda basarisiz olmamak, milletimize ve Cenabihak'in huzurunda mahcup olmamak, bu isin özüdür. Ben sizlerin muvaffak olacagina, aziz milletimizin ve Cenabihak'in huzurunda yüzünüzün ak olacagina inaniyorum."

Kaynak: AA