Dalgali Seyrini Sürdüren Altinda Yükselis Beklentisi

Uzun süredir dalgali seyrini devam ettiren altin, yeni haftaya 487 lira seviyesinde basladi. Kütahyali kuyumculara göre, bu dalgalanma sonrasi altinda ciddi bir yükselis bekleniyor.

Dalgali Seyrini Sürdüren Altinda Yükselis Beklentisi
Dügün sezonu ile hizlanan altin piyasasi okullarin açilmasi ile durgunlasti. Altin-Ons tarafindan asagi yönlü hareketin sürdügü altinda destekleyici dolar-TL paritesi olmaya devam ediyor. Gramda 485-490 lirasinda dalgalanmayi sürdüren altinda kuyumculara göre önümüzdeki günlerde ciddi bir yükselis bekleniyor. Yatirimcisina ve dügüncülere düsük fiyatlardan alma çagrisinda bulunan kuyumcu Kerem Paksoy, okul sezonu ile durgunlasan altin piyasasinin tekrardan hareketlenmesini beklediklerini söyledi.



Kuyumcu Kerem Paksoy, “Altin haftaya az bir düsüsle basladi ve ilk islem gününde 486-487 lira seviyesinde islem görüyor. Bununla birlikte çeyrek altin 790, yarim altin bin 580, cumhuriyet altini 3 bin 70, grami ise, 7 bin 900 lira civarinda fiyatlandirma yapiliyor. Altin 15-20 gündür çok fazla oynamadi, gramda 3-5 liralik bir hareket oluyor su anda bizler de onun için altinda bir yükselisin olacagini bekliyoruz. Okullarin açilmasi ile dügün alisverislerinde bir yavaslama oldu, ancak insanlarin okula alismasinin ardindan önümüzdeki dügünler için altinin da düsük olmasi nedeni ile hazirliklar yeniden basladi.

Dügün sezonunda genellikle taki grubu olan altinlar tercih ediliyor. Bunlarin içinde bilezikler, set gruplari, klasik alyanslar buluyor. Yatirimcisina tavsiyem ise altin uzun süredir bu seviyelerde seyretmektedir ve ciddi bir yükselis beklenmektedir. Önümüzdeki zaman için altin alisverislerini yapmalarini tavsiye ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA