AK Parti Büyüksehir Meclis Grubu, Hatay Büyüksehir Belediyesi Hakkinda Suç Duyurusunda Bulundu

Hatay Büyüksehir Belediyesi Meclis AK Parti Grubu, 2019 ve 2020 yillarindaki bazi usulsüzlük, eksiklikler iddiasiyla Hatay Büyüksehir Belediyesi hakkinda suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Hatay Büyüksehir Belediyesi Üyesi Mehmet Saruhan, Hatay Adliyesi önündeki basin açiklamasinda, sunlari kaydetti:

"2019 yili Sayistay raporu ve 2020 büyüksehir belediyesi denetim raporu için gereginin yapilmasi meclis baskanligina basvuruda bulunmustuk. Bunun gereginin yapilmasini talep etmistik. Denetim raporunu 31 Mart itibariyle meclis baskanligina teslim etmemize ragmen aradan geçen 5 aylik süre içerisinde büyüksehir belediye baskani tarafindan sorunlarla ilgili herhangi bir girisimde bulunmadigi için bizde yapmis oldugumuz çalismalarin geregi olarak, hazirladigimiz raporda belirttigimiz eksik hususlarin, noksanliklarin, suiistimallerin gereginin yapilmasiyla ilgili olarak Hatay Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunduk. Yaptigimiz bu suç duyurusunda 2019 yili Sayistay raporunda belirtilen eksikliklerin ve noksanliklarin gereginin yapilmasi ve yine 2020 yili denetim raporunda belirtilen usulsüzlükler, eksiklikler, noksanliklarla ilgili olarak sorumlu kisiler hakkinda sorusturma yapilmasi ve cezalandirilmalariyla ilgili suç duyurusu yer aliyor."

Saruhan, mahkemeden çikacak her sonucu saygiyla karsilayacaklarini da sözlerine ekledi.

Basin açiklamasinda Altinözü Belediyesi Baskani Rifat Sari, Kirikhan Belediyesi Baskani Ayhan Yavuz, Payas Belediyesi Baskani Bekir Altan, AK Parti Hatay Büyüksehir Belediyesi Üyesi Ramazan Alparslan ve AK Parti Hatay Il Baskan Yardimcisi Fatih Yüksel de bulundu.

Kaynak: AA