Japonya'da Kamu Kurumlari Siber Saldiri Ve Terörle Mücadeleye Karsi Personel Takviyesi Talep Etti

Japonya'da bazi bakanliklar ve bagli kuruluslari, 2022 mali yilinda, hükümetten siber saldiri, salgin hastalik ve terörle mücadelede görevlendirilmek üzere 1000'den fazla personel takviyesi istedi.

Kamu yayincisi NHK'nin, Personel Isleri Kabine Bürosundan alinan bilgilere dayandirdigi habere göre, bazi bakanliklar ve bagli kuruluslar çesitli alanlardaki tehditlerle mücadelede personelini artirmak istiyor.

Bu kapsamda, terör ve siber saldiri tehditlerine karsi donanma güvenligi, diplomasi ve ulusal güvenligin güçlendirilmesi için personel takviyesi istendi.

Ulusal Polis Ajansi (NPA), siber suçlarla mücadele çerçevesinde kendi bünyesinde yeni bir daire kurulmasi isteginde bulunurken, Çevre Bakanligi, "2050'ye kadar net sifir sera gazi emisyonu" hedefinin yakalanmasi için ilgili daireye üst düzey yetkililerin atanmasini talep etti.

Saglik kuruluslari da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dahil salgin hastaliklarla mücadelede ilave çalisan istedi.

Personel Isleri Kabine Bürosu, Nisan 2022'de baslayacak yeni mali yilda, bakanliklar ve bagli kuruluslarinda toplam personel artisi talebinin, 1000'den fazla oldugunu açikladi.

Büro, bu sayinin, geçici isçileri kapsamadigini aktardi.

Takviye talepleri, 2021 sonuna kadar yapilacak incelemeler sonrasinda, yeni mali yil bütçe taslagina dahil edilecek.

Kaynak: AA