Filistin Esirler Cemiyeti Açiklamasi Kaçtiktan Sonra Yakalanan 4 Filistinlinin Saglik Durumundan Israil Sorumludur

Filistin Esirler Cemiyeti, Israil'in kuzeyindeki Gilboa Hapishanesi'nden kaçtiktan sonra yakalanan 4 Filistinli tutuklunun saglik durumundan Israil yönetimini sorumlu tuttu.

Filistin Esirler Cemiyeti Baskani Kaddura Faris, yaptigi yazili açiklamada, Fetih Hareketi'nin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri üyesi Zekeriya ez-Zübeydi ile Islami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasim el-Arida, Yakub Mahmud Kadri ve Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arida'nin yakalandiktan sonra darbedildigi yönündeki haberlerin ardindan saglik durumlariyla ilgili endiselerin arttigini belirtti.

Israil basininda Zübeydi'nin Rambam Hastanesi'ne kaldirilacagi yönünde çikan haberlerin, gördükleri kötü muamelenin göstergesi oldugunu kaydeden Faris, Israil makamlarinin, ancak büyük iskencelere maruz kaldiklari zaman tutuklulari sivil hastanelere kaldirdigina isaret etti.

Basinda yer alan tutuklulara ait resimlerde darp izlerinin görüldügünü ve giydikleri kiyafetlerin baska izleri de gizledigine deginen Faris, "Esirlerle ilgili haberleri Israil'in servis etmesi ve tutuklularin avukatlarla görüsmesine engel olunmasi, maruz kaldiklari iskencenin üstünün örtülmek istendigini gösteriyor." ifadesini kullandi.

Tutuklularin saglik durumundan Israil'i sorumlu tutan Faris, Uluslararasi Kizilhaç Komitesine bu konuda bilgi almak için tutuklulari ziyaret etme çagrisi yapti.

Basinda, Zübeydi'nin, darp sonucu sol gözünün altindaki kemigin kirildigi ve yüzünde bu sebeple sisme meydana geldigi yönünde haberler çikmis, bununla ilgili fotograflar paylasilmisti.

Filistinli 6 tutuklu 6 Eylül sabahi, Israil'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak kaçmisti.

Hapisten kaçan Fetih Hareketi'nin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri üyesi Zekeriya ez-Zübeydi ile Islami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasim el-Arida, Yakub Mahmud Kadri ve Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arida yakalanmisti.

Hapisten kaçan diger iki Filistinli tutuklu Eyhem Fuad Kemamci ve Yakub Nufeyat henüz bulunamadi.

Kaynak: AA