Sehit Çocuklari Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesini Ziyaret Etti

Ziyaret kapsaminda 714 yaslarindaki 28 sehit çocugu, Çocuk Kütüphanesi ve Egitim Merkezi Atölyelerinde çesitli etkinliklere katildi Türkiye Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Bilge Gürs: 'Burasi Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi ve bizim için çok anlamli, çünkü Sayin Cumhurbaskanimizin 'Çocukluk hayalim' dedigi bir yer. Çocuklarimiz için özellikle böyle bir yeri tercih ettik ki hayallerine belki biz de bir isik olabiliriz' '(Vakif paralarinin amaci disinda kullanildigina iliskin iddialar) Bu çocuklarin bir kurusunu bile amaci disinda kullanmak insanliga sigmaz. 'Insanim' diyen bir insanin yapamayacagi bir durum. O yüzden bu haberlere çok üzülüyorum ve kiniyorum'

Türkiye Sehit Yakinlari ve Gaziler Dayanisma Vakfinca düzenlenen etkinlik kapsaminda baskentteki sehit çocuklari, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsaminda 7-14 yaslarindaki 28 sehit çocugu, Çocuk Kütüphanesi ve Egitim Merkezi Atölyelerinde çesitli etkinliklere katildi.

Bazi çocuklar ebru çalismasi ve kitap ayraci süslemesi yaparken, küçük yastaki sehit çocuklarinin ilgisini ise teknoloji atölyesindeki robotlar çekti. Çocuklar, "Robotis OP3" adli robotun topla yaptigi gösteriyi begeniyle izledi.

Çocuklar daha sonra kütüphaneyi gezerek kitaplari inceledi.

Vakfin Yönetim Kurulu Baskani Bilge Gürs, gaziler ile sehit ve gazi yakinlarinin her zaman yaninda olduklarini söyledi.

Esi ve babasini FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girisiminde kaybettigini, kendisi de sehit kizi oldugundan bu çocuklari çok iyi anladigini belirten Gürs, "Sehit çocuklarina nasil isik tutabiliriz?" düsüncesiyle böyle bir program hazirladiklarini dile getirdi.

Gürs, "Burasi Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi ve bizim için çok anlamli, çünkü Sayin Cumhurbaskanimizin 'Çocukluk hayalim.' dedigi bir yer. Çocuklarimiz için özellikle böyle bir yeri tercih ettik ki hayallerine belki biz de bir isik olabiliriz. Onlarin hayallerine destek olmak için buradayiz." dedi.

- "Bir çocuk güldügünde dünya gülüyor"

Bundan sonraki dönemde gazi çocuklarini ve gençleri de Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesine getireceklerini ifade eden Gürs, söyle konustu:

"Sehit çocugu büyüten bir anne olarak sunu gördüm, bir çocuk güldügünde anne gülüyor ve dünya gülüyor. Kadinlarimiz ve çocuklarimiz bizim için ayrica çok degerli. Elimizden ne geliyorsa, gücümüz yettigince yardimci olmaya çalisacagiz, arkalarinda olacagiz, destek olacagiz. Devletimiz zaten her konuda ihtiyaçlarini karsiliyor. Bize düsen onlara bir isik olmak, maddi, manevi tüm ihtiyaçlarinda yanlarinda olmak, varligimizi hissettirmek."

Ayni duygulari yasayan insanlarla bir arada bulunmanin hem paylasimi artirdigini hem de onlara yalniz olmadiklarini hissettirdigini dile getiren Gürs, "Evet, tüm ülkemiz, devletimiz her konuda yanimizda fakat ayni aciyi yasayan insanlarin bir arada olmasi, paylasimlari daha farkli oluyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Vakif paralarinin amaci disinda kullanildigina iliskin iddialar

Gürs, bazi basin yayin organlarinda vakif paralarinin kullanimina iliskin iddialarin yer aldigina deginerek, sunlari kaydetti:

"Vakfimizla ilgili bazi asilsiz haberler açikçasi beni üzüyor. Çünkü biz kesinlikle sehit yakinlarimiz ve gazilerimizin haklarinin bir kurusuna dahi dokunmadan, tüm haklarini savunmak için buradayiz. Fakat çikan haberlerde sanki amaci disinda kullaniliyormus gibi gösteriliyor. Bu çocuklarin bir kurusunu bile amaci disinda kullanmak insanliga sigmaz. 'Insanim' diyen bir insanin yapamayacagi bir durum. O yüzden bu haberlere çok üzülüyorum ve kiniyorum."

Kaynak: AA