Disisleri Bakani Çavusoglu, 740. Sögüt Ertugrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Senlikleri'ne Katildi Açiklamasi

'Hamdolsun bizim de köklerimiz saglam. Bir ayagimizi topragimiza siki sikiya basiyoruz, digeriyle tüm dünyayi siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakis nakis isliyoruz. Asya'dan Afrika'ya, Orta Dogu'dan Balkanlar'a, ecdadimizin ahlak, adalet ve insaniyet tasidigi cografyalarda bu sanli millet için gururla boy gösteriyoruz' 'Güçlünün degil, haklinin hakim oldugu, daha adil bir dünya için Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde Ertugrul Gazi'nin sancagini gururla tasiyoruz' 'Bu büyük medeniyetin çocuklari olmak bizim için iftihar vesilesidir. Bugün hepimize güç ve ilham veren, Kayi’nin töresi, Yörük'ün adabi, Edebali'nin ahlakidir'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Bir ayagimizi topragimiza siki sikiya basiyoruz, digeriyle tüm dünyayi siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakis nakis isliyoruz. Asya'dan Afrika'ya, Orta Dogu'dan Balkanlar'a, ecdadimizin ahlak, adalet ve insaniyet tasidigi cografyalarda bu sanli millet için gururla boy gösteriyoruz." dedi.

Çavusoglu, Bilecik'in Sögüt ilçesinde düzenlenen "740. Sögüt Ertugrul Gazi'yi Anma ve Yörük Senlikleri"nde yaptigi konusmada, kendisinin de bir Yörük oldugunu, senliklerde bulunmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Sögüt'ten esen medeniyet rüzgarinin asirlar boyunca üç kita, yedi iklime adaletle hükmettigini belirten Çavusoglu, söyle konustu:

"Bu büyük medeniyetin çocuklari olmak bizim için iftihar vesilesidir. Bugün hepimize güç ve ilham veren, Kayi’nin töresi, Yörük'ün adabi, Edebali'nin ahlakidir. Alperenlerin serdari Ertugrul Gazi'nin otaginda yanan o atesin isigi bugün bizlerin yolunu aydinlatiyor. Osman Gazi'nin rüyasinda gördügü gibi, kökleri saglam olan agacin dallari göge uzanir, tüm dünyayi kaplar. Hamdolsun bizim de köklerimiz saglam. Bir ayagimizi topragimiza siki sikiya basiyoruz, digeriyle tüm dünyayi siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakis nakis isliyoruz. Asya'dan Afrika'ya, Orta Dogu'dan Balkanlar'a, ecdadimizin ahlak, adalet ve insaniyet tasidigi cografyalarda bu sanli millet için gururla boy gösteriyoruz."

Çavusoglu, gerek Türkiye'de gerek bölgede gerekse dünyada güvenlik, huzur, refah, adalet ve kalkinma için gece gündüz demeden çalistiklarini dile getirdi.

- "Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde Ertugrul Gazi'nin sancagini gururla tasiyoruz"

Bakan Çavusoglu, hem sahada hem de masada hak edene hak ettigi gibi davrandiklarini anlatti.

Gerektiginde oyun kurup, gerektiginde bozduklarini kaydeden Çavusoglu, "Güçlünün degil, haklinin hakim oldugu, daha adil bir dünya için Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde Ertugrul Gazi'nin sancagini gururla tasiyoruz. Bunu yaparken de Akif'in, 'Mefkuremiz göklerde dalgalanan bir sancak, Allah’in huzurunda egiliriz biz ancak!' dizesini siar ediniyoruz. Mazlumun yaninda, adaletsizligin karsisindayiz. Çünkü, 'Dünya 5'ten büyüktür' ve 'Türk beklenendir.' Biliyoruz ki tüm mazlumlarin gözleri üzerimizde. Biliyoruz ki soydaslarimizin yürekleri bizimle. Biliyoruz ki kardeslerimizin dualari bizimle." ifadesini kullandi.

Senliklerin kendisi için farkli anlami oldugunu belirten Çavusoglu, yürüyüsle baslayan etkinlikte çocuklugunu hatirladigini aktardi.

Bakan Çavusoglu, Yörük olmaktan gurur duydugunu ifade ederek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Çocuklugumda Alanya'dan Toroslar'in zirvesine Söbüçimen Yaylasi'na develerle, atlarla, katirlarla göçerdik. 3 gece 4 gün süren bir yolculuktu. Aksamüzeri yaylamiza varirdik. Etrafimizda kar, önümüzde irmak, her tarafta çiçekler açmis. O günleri hiçbir zaman unutmadim. Bugün halen aile olarak bu kültürü gururla yasatiyoruz. Bu sanli tarihi sonsuza kadar yasatacagiz. Ecdadimiz fethettigi cografyalara Yörükleri yerlestirdi, Yörüklere güvendi. Bir Yörük çocugu olarak ben de sanli bayragimizi sizler adina tüm dünyada dalgalandirmaktan onur duyuyorum. Rabb'im utandirmasin. Yörüklerin azmi ve irfani ilelebet var olsun. Bir kez daha, sevk ve inanmislikla cihan devletine giden yolu insa eden büyük insan Ertugrul Gazi’yi, zafer naralariyla kurdugu devleti milletine armagan eden Osman Gazi’yi, derin hikmeti ve duasiyla destek veren Seyh Edebali’yi, Kayi’nin tüm Alplerini, hatunlarini, kahraman ecdadimizi ve tüm sehitlerimizi rahmet, hürmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun."

Çavusoglu, Suriye'nin Idlib bölgesinde sehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledigini ve sehitlerin kaninin yerde kalmayacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA