Içisleri Bakanligi'ndan Lübnan Güvenlik Güçlerine Destek

Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü, Türkiye'nin Lübnan'a yardimlari kapsaminda Lübnan Içisleri Bakanligi'na bagli Iç Güvenlik Güçleri Genel Müdürlügü'ne kisisel koruyucu malzeme desteginde bulundu.

Lübnan'a birkaç gün önce ulasan yardim malzemeleri, bugün baskent Beyrut'taki Iç Güvenlik Güçleri Genel Müdürlügü'nde düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Baris Ulusoy, Türkiye Içisleri Müsaviri Jandarma Albay Yavuz Tasdemir, Askeri Atase Vekili Yüzbasi Erdal Pekin ve Lübnan Iç Güvenlik Güçleri Genel Müdürü Tümgeneral Imad Osman katildi.

Büyükelçi Ulusoy, törende yaptigi konusmada, Türkiye'nin Lübnan'in istikrar ve güvenligine desteklerinden ötürü emniyet kurumlarina önem verdigini belirtti.

Iç Güvenlik Güçleri'ne teslim edilen yardimin, Türkiye'nin Lübnan'a yönelik tutumunun yeni bir kaniti olduguna dikkati çeken Ulusoy, "Türkiye ve Lübnan'i birbirine baglayan tarihi iliskiler ve ortak kültürel degerler vardir. Bu da her zaman Lübnan'in yaninda durmamiz açisinda bizleri kararli kiliyor." dedi.

Tümgeneral Osman ise Türkiye'den aldiklari yardimin ilk olmadigina isaret ederek, "Türkiye ve Lübnan arasindaki iliskiler güçlüdür. Her iki ülkenin halklari da tüm alanlardaki is birliginin en güzel kanitidir." diye konustu.

Iki ülkenin emniyet is birliginin de son yillarda zirveye çiktigini aktaran Osman, bununla Türkiye'nin Lübnan’in istikrarina katki sagladigina vurgu yapti.

Kaynak: AA