Ünsal'dan Seyfettin Ayakyay'a Tesekkür Belgesi

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi ve Igdir Azerbaycan Evi Dernegi Baskani Serdar Ünsal, Türkiye Azerbaycan kardesligine destek veren Manisa Gazeteciler ve Yayincilar Dernegi Baskan Yardimcisi Seyfettin Ayakyay’a tesekkür belgesi verdi.

Ünsal'dan Seyfettin Ayakyay'a Tesekkür Belgesi


gdir Azerbaycan Evi Dernegi Baskani Serdar Ünsal, yaptigi konusmada, “44 gün süren Azerbaycan-Ermenistan savasinda, sosyal medya paylasimlarinizdan, gazete yazilarinizdan, Ermeni sevicilerine verdiginiz sert tepkiden dolayi, Türkiye-Azerbaycan kardesligine katki sagladiginiz için sizleri kutlar çalismalarinizda basarilar dilerim” dedi.

Seyfettin Ayakyay’da yaptigi açiklamada, ”Azerbaycan’in isgal altindaki topraklarini kurtarmak için baslattigi savasa dernek olarak verdiginiz manevi katkiyi unutmamiz mümkün degildir. Yaptiginiz mitingler, toplantilar ile Azerbaycan’in sesi oldunuz. Türkiye Azerbaycan kardesligine katkiniz büyük, her zaman birlestirici oluyorsunuz. Yillardir çalismalarinizi takip ediyoruz. Dernek olarak güzel isler yapiyorsunuz. Bir egitimci olarak da katkiniz büyük. Son 7 yildir yaptiginiz ’Hocali Faciasi’ ile ilgili yarisma ve etkinliklerle gençlerimiz ve halkimiz Ermenilerin gerçek yüzünü ögrenmis oluyor. Ince düsüncenizden dolayi derneginizi kutlar basarilar dilerim. Ermeni meselesi bizim milli meselemizdir. Ve Türk devleti olarak Azerbaycan’in yanindayiz. 1920 yilinda bu bölgede yaptiklari mezalimi, 1992 yilinda Azerbaycan’da Hocali’daki katliami unutmamiz mümkün degildir. Nitekim 5 ay önce yaptiklari katliamlar da ortadadir. Allaha sükür ki isgal edilen topraklar kurtarildi. Sizin derneginiz Ermenilerin gerçek yüzünü topluma anlatiyor. Azerbaycan Türkiye kardesligine katki sagliyor. Her zaman yaninizdayiz. Yazdiginiz ’Yüregim Irevan’da kaldi ve Soykirim’ kitaplarinda da Ermenilerin gerçek yüzünü anlatiyorsunuz tebrik ediyorum. Azerbaycan’in Karabag’daki zaferi bizleri gururlandirmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA