Otizmlilere Özel Spor Salonu

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde yalnizca otizmli çocuklarin kullanimi için özel spor salonu yapilacak. Hazirliklari sürdürülen proje Yahya Kaptan’da insa edilecek.

Otizmlilere Özel Spor Salonu
Izmit Belediye Baskani Av. Fatma Kaplan Hürriyet, özel çocuklarin sosyallesmesi, özgüvenlerinin arttirilmasi ve hayata adaptasyonu için çok özel bir proje hazirladi. Özel bireylere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslariyla bir araya gelerek taleplerin dinlenmesi ve ihtiyaçlarin belirlenmesinin ardindan harekete geçen Izmit Belediyesi, otizmli çocuklara özel spor salonu yapmak için çalismalara basladi.

Izmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde hizmet verecek olan Otizm Spor Salonu, Yahya Kaptan Mahallesi’nde yapilacak.

Hazirliklar sürüyor

Projeyle ilgili hazirliklari sürdüren Izmit Belediyesi yetkilileri, derneklerle birlikte Otizm Spor Salonu’nun detaylarini ve isleyisini masaya yatirildi. Toplantida; Izmit Belediyesi koordinatörleri; Hakan Özkum ile Hakan Yalçin, Kocaeli Otistik Çocuklar Dernegi (KOÇDER) Baskani Nejdet Gümüs, Izmit Kent Konseyi Engelli Meclisi Baskani Ilkin Kiliçaslan, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, Spor Müdürü Mithat Aga, Emlak Istimlak Müdürü Sinan Karadeniz, Sosyal Hizmet Uzmani Ceren Sencan ve Etüt Proje Müdürlügü Mimari Fatma Kandaz yer aldi.
Kaynak: İHA