Fransa'da Hükümetin Kovid-19'La Mücadele Politikasi Karsiti Gösterilerde, AA Muhabiri Tartaklandi

Fransa'da Anayasa Konseyinin onayladigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yasasinin getirdigi kisitlamalara ve asi zorunluluguna karsi baskentte düzenlenen gösteride, AA muhabiri tartaklandi.

Hükümetin Kovid-19 ile mücadele politikalarina karsi art arda 4 haftadir düzenlenen Paris'te 4 ayri yerde yapilan protestolarda, polis, göstericilere ve gazetecilere sert müdahalede bulundu.

Pont de Neuilly'den baslayip polis kordonu esliginde Avenue Victoria'ya ilerleyen en kalabalik protesto grubunu takip eden AA muhabiri Alaattin Dogru, çekim yaparken üzerine gelen polislerin itmesi sonucu kamerasiyla birlikte yere düstü.

Dogru'nun kamerasinin kaydettigi görüntülerde, kendilerini yuhalayan ve ilerlemeye çalisan göstericilere müdahale etmeye hazirlanan polislerden 2'si baska bir polisin yönlendirmesiyle AA muhabirinin oldugu tarafa geldi.

AA muhabiri Dogru, polisin itmesiyle kamerasiyla birlikte yere düstü.

Dogru, Kovid-19 ile mücadele yasasina karsi 24 Temmuz'da düzenlenen gösteride de görüntü çektigi sirada polisin attigi gaz kapsüllerinden birinin isabet etmesiyle hafif sekilde yaralanmisti.

Kaynak: AA