Boya Fabrikasinda Çikan Dev Yangin Kontrol Altina Alindi

Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir boya fabrikasinda çikan yangin 3 saatlik çalisma sonrasi kontrol altina alindi, sogutma çalismalari ise devam ediyor.

Boya Fabrikasinda Çikan Dev Yangin Kontrol Altina Alindi
Yangin, aksam saat 20.00 siralarinda Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Arkim Boya Fabrkasi’nda henüz bilinmeyen bir nedenle çikti. Yangin ihbarinin ardindan bölgeye çok sayida itfaiye ekibi ile birlikte 112 acil saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi itfaiye ekipleri, kisa sürede fabrikanin tamamini saran ve çevrede bulunan iki depoya siçrayan yangina müdahale etti.

24 araç, 75 personelle müdahale edildi, 3 saatte kontrol altina alindi

Ekipler yangina, toplam 24 araç ve 75 personelle müdahale etti. Boya fabrikasinda çikarak yanindaki iki depoya siçrayan yangin, yaklasik 3 saatlik çalismanin ardindan 30 ton köpük 5 bin ton su harcanarak kontrol altina alindi. Yanginin bulundugu alanlarda sogutma çalismalari ise devam ediyor. Yangin nedeniyle sans eseri yaralanan olmazken, dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine olay yerindeki saglik ekipleri müdahale etti.

Vali Gül yangin bölgesinde inceleme yapti

Gaziantep Valisi Davut Gül de yangin sonrasi olay yerine gelerek Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani ve diger yetkililerden son durum hakkinda bilgi aldi. Yangin ile ilgili açiklamalarda da bulunan Vali Davut Gül, "Yaklasik 5 bin metrekare büyüklügünde olan yan yana 4 depoda yangin çikmis. Olayin duyulmasinin ardindan Organize Sanayi Bölgesi Itfaiyesi ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi itfaiyesi esliginde müdahale edildi. Yanginin etrafi sarilmis durumda. Diger fabrikalara siçramamasi için tedbirler alinmis durumda. Arkadaslar çalisiyor. Bir saat, bir buçuk saat içerisinde tamamen sönecegini tahmin ediyoruz. Çikis nedeni henüz belli degil yarali yok" diye konustu.

Yanginin çiktigi fabrika ile çevre depolardaki sogutma çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA