Bolu'da, Yanginlara Karsi 'Yangin Gönüllüsü' Timleri Olusturuldu

Bolu’da, orman yanginlarina hizli müdahale edebilmek amaciyla Orman Bölge Müdürlügü tarafindan ‘Yangin Gönüllüsü’ timleri olusturuldu.

Bolu'da, Yanginlara Karsi 'Yangin Gönüllüsü' Timleri Olusturuldu
Bolu’da, son günlerde ülke genelinde çikan orman yanginlari sonrasinda kentte olasi yanginlara hizli müdahale edebilmek amaciyla Orman Bölge Müdürlügü tarafindan orman köylülerinden olusan ‘Yangin Gönüllüsü’ timleri olusturuldu. Seben ilçesinde yangin gönüllüsü olan kisilere Seben Tasli Yayla Göleti yanindaki orman deposunda Orman Bölge Müdürlügü tarafindan çok amaçli su tankerinin kullanimi, yangina yaklasma ve müdahale seklinde uygulamali egitimler verildi.



“Bölgemizde bir ilk”

Bolu Orman Bölge Müdürü Saban Biyikli uygulamanin bölgede bir ilk oldugunu belirterek, "Yanginlara hassas oldugumuz bu günlerde yangina müdahale etmek için kirsaldaki insanlarimizi orman yangini gönüllüsü yapmak istiyoruz. Bununla ilgili faaliyetlerimiz uzun süre devam etmekteydi. Konuyla ilgili olarak Seben ilçemizin köylülerinin büyük çogundan ragbet gördük. Kayitlarini yaptirdilar. Basvuranlara yanginlara nasil müdahale edecekleriyle ilgili ön bilgi veriyoruz. Bu süreçten sonra kaymakamligimiz ve halk egitim müdürlüklerimizle birlikte egitimleri verilip belgelendirilecekler. Bundan sonraki yanginlarda yangin gönüllüsü arkadaslar, Orman Genel Müdürlügünün sistemine yangin gönüllüsü olarak kaydedilecek. Çikabilecek kirsal alan ve orman yanginlarinda bu arkadaslar, belgeli ve yangin ekipman elbiseleri giymek suretiyle yangina müdahale edecekler. Bu suan bölgemizde ilk oluyor” diye konustu.



“80 aracimiz sürekli devriye atiyor”

Orman yanginlarinda gözetim ve denetime agirlik verildigini ifade eden Biyikli, “13 kulemizde normal sartlarda saat basi çevrime çikilirken, su anda yarim saatlere düsürdük. Bölgemizde ve ilimizde bulunan 80 aracimiz sürekli devriye atiyor. Bütün sefliklerde ekiplerimizi orman içerisinde yanginin çikabilecegi belli noktalarda sürekli hazir kita bekletiyoruz. Görmüs oldugumuz ufak dumani bile degerlendirip kisa sürede müdahale ederek söndürüyoruz. Su ana kadar çikan küçük yanginlari söndürdük ve büyük yangina dönüsmesini engelledik” dedi.

Kaynak: İHA