Aydin Valisi Aksoy, Çine'de Orman Yangininin Sürdügü Bölgede Incelemede Bulundu Açiklamasi

'Tedbir amaçli 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme karari aldik'.

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangini nedeniyle tedbir amaçli 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme karari aldiklarini söyledi.

Aksoy, Mugla'nin Yatagan ilçesinden Aydin'in Çine ilçesine siçrayan orman yangininin etkili oldugu Akçaova Mahallesi Gökbel Dagi mevkisinde inceleme yapti.

Yetkililerden bilgi alan Aksoy, bölgede kurulan kriz masasinda degerlendirmede bulundu.

Aksoy, toplantinin ardindan gazetecilere, yangini kontrol altina almak için yogun çaba sarf ettiklerini anlatti.

Yatagan Haciveliler bölgesinde baslayan yanginin rüzgarin etkisiyle Çine'nin Akçaova bölgesine dogru hizla ilerledigini kaydeden Aksoy, havadan ve karadan müdahalelerle alevlerin belirli noktada tutulmaya çalisildigini anlatti.

Aksoy, yanginin henüz kontrol altina alinamadigini aktararak, söyle konustu:

"Tedbir amaçli 6 mahallenin belirli bölümlerini tahliye etme karari aldik. Olasi bir rüzgarin farkli yönde esmesi durumunda yanginin yerlesim yerine intikali ve buralarda vatandaslarimiza zarar vermesini önlemek amaciyla bu yönde aldigimiz karari muhtarlarimizla beraber degerlendirdik ve bu çalismayi baslattik. Bütün kurum ve kuruluslarimizin birimleri burada fedakarca çalisiyor. Yanginin özellikle yerlesim yerlerine zarar vermemesi adina tüm önlemler alinmaya gayret ediliyor. Su anda alanda bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalismalarini sürdürüyor. Henüz kesin bir tespit olmamakla birlikte yaklasik olarak Yatagan bölgesi de dahil olmak üzere 500 hektarlik alanin zarar görmüs olabilecegini degerlendiriyoruz."

Kriz masasindaki toplantiya katilan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu da 15 arazöz, 15 itfaiye araci ve 200'den fazla personel ile yangina müdahale ettiklerini belirtti.

Il Saglik Müdürü Osman Açikgöz ise yangindan 7 kisinin etkilendigini ve tedavilerinin yapildigini bildirdi.

Toplantiya AK Parti Aydin milletvekilleri Mustafa Savas, Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydin milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yildiz, Il Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Il Jandarma Komutani Albay Mesut Inan ve AFAD Il Müdürü Ramazan Harman da katildi.
Kaynak: AA