Avcilar'da Patlamanin Oldugu Yerde Köpeklerle Arama Yapildi

Avcilar’da iki binanin arasindaki ayakkabici dükkanindaki patlama sonrasinda, yan binanin duvarindan yola dökülen enkazda arama kurtarma köpekleriyle arama yapildi. Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Henüz patlamanin gerekçesi, neden oldugu belli degil. Muhtemelen dogalgaz sikismasi deniyor. 4 komsumuz yarali” dedi.

Avcilar'da Patlamanin Oldugu Yerde Köpeklerle Arama Yapildi
Avcilar Mustafa Kemal Pasa Mahallesi Mahir Sokak’taki iki bina arasinda bulunan bir ayakkabi dükkaninda henüz bilinmeyen bir sebeple patlama yasanmis ve ilk belirlemelere göre 4 kisi yaralanmisti. Yasanan siddetli patlama nedeniyle, ayakkabi dükkaninin yanindaki binanin duvari yola yikilirken, park halindeki araçlarda maddi hasar olustu. Patlamanin yasandigi bölgede itfaiye ekiplerinin yangin söndürme çalismalarinin ardindan arama kurtarma köpekleriyle patlamanin yasandigi isyerinde ve yola dökülen enkazda arama yapildi. Öte yandan patlamanin yasandigi bölge ise drone ile havadan görüntülendi.

“Muhtemelen dogalgaz sikismasi deniyor, sebebi arastiriliyor”

Patlamaya iliskin konusan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Bir patlama oldu. Henüz patlamanin gerekçesi, neden oldugu belli degil. Muhtemelen dogalgaz sikismasi deniyor. 4 komsumuz yarali, çok sükür bir can kaybimiz yok diye biliyoruz. Hastaneye kaldirildi yaralilar. Insallah sagliklari yerinde olacak. Enkaz altinda arastirma yapiliyor. Binanin durumu ne olduguna iliskin bir arama çalismasi yapiliyor. Dikkat ederseniz, ciddi bir kaldirma ve kirma olmus. Yan binalara onlarin güvenligini tehlikeye atan bir sey oldu mu diye çalisma yapiyoruz. Ayakkabi imalathanesi var diyorlar, ama henüz bu konuda nedir neden oldu, itfaiyenin de net söyledigi bir sey yok” dedi.



“Deprem gibi bir sey oldu, çiktik disariya”

Patlama anini anlatan bir vatandas, “Deprem gibi bir sey oldu, çiktik disariya. Baktik yangin var, beton üzerinde adam yatiyor. Adam nefes alamiyor. Bizde adama müdahale etmeye çalistik. Biz adami kaldirin diye bagirdik. Adam bayilmis halde yatiyor. Adam halsiz yatiyordu. Biz yaraliya yardimci olduk” diye konustu.



“Adam içerideydi, duvarla firladi. Yola benim yanima düstü”

Evine girecegi sirada patlama oldugunu söyleyen baska bir vatandas ise, “Ben tam eve girerken, benim yanimda bomba gibi bir sey patladi. Bir tane adam beton üstünde yatiyordu. Bir tane kadinda milletin toplandigi yerde yatiyordu. Hemen itfaiyeyi aradik. Ambulans geldi, adami hastaneye götürdüler. Adam içerideydi, duvarla firladi. Yola benim yanima düstü. Camlar benim üstümde yagmur gibi döküldü, bende saklandim” diye konustu.

Kaynak: İHA