Yangin Evlerine Siçramasin Diye Dumanlarin Arasina Daldilar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde bir barakanin önüne yigilan çöplerin tutusmasi neticesinde çikan yangin evlere siçramadan itfaiye ekipleri tarafindan söndürüldü. Evlerini korumak isteyen vatandaslar ise bahçe hortumlariyla dumanlarin arasina girerek alevlere müdahale etmeye çalisti.

Yangin Evlerine Siçramasin Diye Dumanlarin Arasina Daldilar
Olay, Kocaeli’nin Izmit ilçesi Dogan Mahallesi Eski Degirmen Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sokak üzerinde bulunan bir barakanin önündeki atik malzeme ve çöplerin bilinmeyen bir sebeple tutusmasi neticesinde yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangin barakaya da siçradi. Yangini gören vatandaslar bir yandan durumu 112 Acil Çagri Merkezi ekiplerine bildirirken, bir yandan da dumanlarin arasina girerek, yanginin evlerine siçramasini önlemek için bahçe hortumlariyla yangina müdahale etmeye çalisti.

Yangin evlere siçramadan söndürüldü

Ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangini söndürmek için çalisma baslatti. Ekiplerin yaklasik yarim saat süren müdahalesi ile yangin yaklasik yarim saatte kontrol altina alinarak söndürüldü. Çikan yanginda yaralanan ya da dumandan etkilenen olmazken, alevlerin evlere siçramasinin önlenmesi ile olasi bir facia önlendi.

Ekipler yanginin sebebinin belirlenmesi için inceleme baslatti.
Kaynak: İHA