Üniversite Adaylarina Ücretsiz Tercih Danismanligi

Denizli Büyüksehir Belediyesi, YKS’ye giren gençlere yönelik ’’Ücretsiz YKS Tercih Danismanligi’’ hizmetine basladi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 20 Agustos’a dek sürecek ücretsiz tercih danismanligi ile ögrencilerin hayallerindeki üniversiteye girebilmeleri için dogru tercih yapmalarinda yardimci olacak.

Üniversite Adaylarina Ücretsiz Tercih Danismanligi


Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’ni (YKS) geride birakan gençler istedigi üniversiteye yerlesmenin heyecanini beklerken, Denizli Büyüksehir Belediyesi de ögrencilerin tercihlerini bilinçli ve dogru bir sekilde yapmasi için ’’Ücretsiz YKS Tercih Danismanligi’’ hizmetini baslatti. Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan uzun yillardir uygulanan Egitim Için El Ele Projesi kapsaminda tüm üniversite adaylarina verilecek danismanlik hizmeti Büyüksehir Belediyesi Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda olacak. Kent Konseyi’nden ya da 0 258 280 25 34- 0258 280 25 35 ve 0258 280 25 36 numarali telefonlardan randevu alarak yapilacak ücretsiz danismanlik hizmeti 5-20 Agustos 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

6000’e yakin ögrenci, 550 civarinda gönüllü egitmen

YKS sonuçlarinin hayirli olmasini dileyen Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci, 2008 yilinda baslayan Egitim Için El Ele Projesini anlatarak, “2008 yilinda basladigimiz egitim için el ele projesinde bu sene 13. yili geride biraktik. 6 bine yakin ögrenci kardesimizi 550 civarinda gönüllü egitmenlerimiz araciligiyla egitim vermis bulunmaktayiz. Her seyden önce bugüne kadar emek veren gönüllü kardeslerimize ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Ögrencilerimiz emeklerinin karsiligini görsün istiyoruz”

Büyüksehir Belediyesi Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda deneyimli uzman rehber ögretmenler tarafindan ücretsiz tercih danismanlik hizmeti ile üniversite ögrencisi adaylarina yönelik önemli bir çalisma gerçeklestirdiklerini belirten Degirmenci, “Bu sene sonuçlar açiklandi. Sonuçlar açiklandi ve Denizlideki genç kardeslerimizin emeklerinin zayi olmamasi için geçtigimiz yillardan beri devam eden YKS tercih danismanligi hizmetini bu sene de veriyoruz. Hem Egitim için El Ele projesine katilan kardeslerimiz, hem de Denizli’de üniversite tercihi yapmak isteyen bütün genç kardeslerimizi davet ediyoruz. Ücretsiz bir sekilde onlarin sinav sonuçlarini en iyi sekilde degerlendirecek burada uzman arkadaslarimiz var. Istiyoruz ki bütün genç kardeslerimiz emeklerinin karsiligini alsinlar. Aldiklari puanlari en iyi sekilde burada uzman gönüllü arkadaslarimizla degerlendirsin” dedi.



Randevu ile hizmet verilecek

Pandemi kurallarina riayet ederek, randevulu bir tercih danismanlik sistemi kurduklarini ifade eden Degirmenci, “Amacimiz genç kardeslerimiz puanlarinin karsiliginda istedikleri okullara istedikleri bölümleri tercih eder ve oraya yerlesirlerse onlarin mutlu olmasini arzu ediyoruz ki Denizli’de yasayan insanlarimizin mutluluk seviyesini onlarin yüzündeki tebessümleri bizler de mutlu edecektir. Bugüne kadar destek veren bütün egitmenlerimize tercihlerde danismanlik hizmeti veren ögretmenlerimize ve nihayetinde bize bu hizmeti saglayan Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Osman Zolan’a çok tesekkür ediyorum. Insallah 5-20 Agustos arasinda Büyüksehir Belediyesi Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda pandemi kurallarina riayet ederek danismanlik hizmetlerimiz devam edecek. Telefonla ya da Kent Konseyi’ne gelerek genç kardeslerimiz randevu almak suretiyle burada tercihlerini yapacaklar. Sonuçlarin genç kardeslerimize, Denizlimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA