Kolombiya'da FARC'a Ait 67 Kilogram Patlayici Ele Geçirildi

Kolombiya’da baskent Bogota’ya saldiri düzenlemeyi planlayan eski Kolombiya Devrimci Silahli Kuvvetleri (FARC) isyancilarina ait 67 kilogram patlayiciya ele geçirildi.

Kolombiya'da FARC'a Ait 67 Kilogram Patlayici Ele Geçirildi
Kolombiya’da olasi bir terör saldirisi engellendi. Güvenlik güçleri, baskent Bogota’ya saldiri düzenlemeyi planlayan eski Kolombiya Devrimci Silahli Kuvvetleri (FARC) isyancilarina ait 67 kilogram patlayiciya ele geçirdi.

Kolombiya Savunma Bakani Diego Molano yaptigi açiklamada, planlanan saldirinin 2016 yilinda Kolombiya hükümeti ile baris anlasmasi yapmayi reddeden ve FARC’in muhalif eski üyeleri tarafindan planlandigini bildirdi. Saldiri emrinin ise “El Paisa” olarak da bilinen Hernan Dario Velasquez tarafindan verildigini aktaran Molano, “Istihbaratimiz Bagota sehrine terör saldirisi düzenlenmesi amaciyla patlayici pentolit getirilmesi planini tespit etti” dedi.

Kolombiya polisi tarafindan yapilan açiklamada ise operasyonda 1 erkek ve 1 kadinin patlayicilari 6 rulo kumasin içinde saklarken yakalandigi ifade edildi. Yetkililer, bu materyalin ülkenin güneyindeki Narino bölümündeki Ipiales’ten Ekvador uyruklu insan tacirleri ve onlarin suç ortaklari tarafindan satin alindigini ve bir kurye sirketi araciligiyla gönderildigini belirtti.

Yetkililer, yakalananlardan birinin 2003 yilina kadar FARC üyesi olan ve terhis edildikten sonra yakalanan ve uyusturucu kaçakçiligi ve agir cinayetten 7 yil hapis cezasina çarptirilan José Duberman Rojas oldugunu açikladi.

Kolombiya Polis Sefi General Jorge Luis Vargas yaptigi açiklamada, “Patlayicinin örnekleri, bu patlayicinin diger terör faaliyetlerinde kullanilanlara benzer özelliklere sahip olup olmadigini belirlemek için ABD’deki FBI kurulusunun sahip oldugu örneklerle karsilastirilmak üzere alindi” dedi.

Vargas ayrica, Bogota sehrinde düzenlenmeye çalisilan saldiri talimatinin Venezuela’daki El Paisa tarafindan verildigini yineleyerek, Kolombiya hükümetinin El Paisa’nin tutuklanmasina yol açacak bilgi için 3 milyar pesoya (769 bin dolar) kadar teklif edecegini hatirlatti.
Kaynak: İHA