Bolu Ve Kocaeli'de Ormanlik Alanlar Sürekli Denetleniyor

Bolu'daki tabiat ve milli parklarda denetim yapan jandarma ekipleri, ziyaretçileri ates yakmamalari konusunda drone ile uyariyor.

Bolu ve Kocaeli'de ekipler, yanginlara karsi ormanlik alanlarda denetimlerini sürdürüyor.

Bolu Valiligi tarafindan tabiat ve milli parklarda ates yakmanin yasaklanmasinin ardindan denetimlerini artiran jandarma ekipleri, dogal güzellikleriyle ünlü Abant, Gölcük, Yedigöller, Sünnet ve Kara Göl'de ziyaretçileri drone ile uyariyor.

Ayrica orman yanginlariyla mücadele kapsaminda jandarma, orman ve emniyet birimleri tarafindan vatandaslarin yogun olarak kullandigi ormanlik alanlarin girislerine fotokapanlar kuruldu. Fotokapanlar ile ormana giris-çikis yapanlar tek tek takip ediliyor.

Abant'a gelen ziyaretçiler, vatandaslarin orman yanginlarina karsi daha duyarli olmasi gerektigini, tedbirlere uyulmasi konusunda hassasiyet gösterilmesinin önemli oldugunu kaydetti.

- Kocaeli

Kocaeli'nin spor ve doga turizmiyle öne çikan ilçesi Kartepe'de de yanginlarin önlenmesi amaciyla girislerin yasaklandigi ormanlik alanlardaki denetimler devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, ilçede belediye ve emniyet ekipleri ormanlik alanlarin her noktasini titizlikle kontrol ediyor.

Ilçe genelinde mesire alanlari basta olmak üzere ormanlik bölgelerde denetimler yapan ekipler özellikle cam, cam kiriklari gibi maddeleri temizliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, birçok ilde ayni anda baslayan yanginlar sonrasinda Valilik tarafindan alinan karar dogrultusunda ormanlik alanlara girislerin yasaklandigini hatirlatarak, ekiplerin 7/24 esasina göre ormanlik alanlarda denetimlerine devam ettigini belirtti.

Vatandaslara çagrida bulunan Kocaman, "Ülkemizin birçok yerinde cigerlerimiz yandi. Yarin biz de böyle bir durumla karsi karsiya kalabiliriz. Devletimizin kurumlariyla birlikte ilçemizde gerekenler yapilmaktadir. Ilçemizde orman içerisinde yapilacak etkinlikleri iptal ettik. Asla orman konusunda risk almayiz. Hemsehrilerimizin alinan kararlara uymalarini istiyoruz. Ormanlari en iyi sekilde korumaliyiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA