Akyaka'da Aileler Termik Santralin Çevresinden Tahliye Edilenleri Bekliyor

MUGLA – Mugla’nin Milas ilçesinde çikan orman yanginlarinin termik santrale yaklasmasi nedeniyle Ören Mahallesi’nde yasayanlar deniz yoluyla tahliye ediliyor. Tahliye olanlarin yakinlari Akyaka Limani’nda bekleyise geçti.

Akyaka'da Aileler Termik Santralin Çevresinden Tahliye Edilenleri Bekliyor
Milas’ta dört gündür devam eden orman yanginlarinin termik santrale yaklasmasi nedeniyle santral çevresindeki vatandaslarin tahliyesine baslandi. Termik santral çevresindeki vatandaslari tahliye etmek için Milli Savunma Bakanligi’na ait bir gemi, Sahil Güvenlik Komutanligi’na bagli 7 bot ve özel gezi tekneleri bölgeye gönderildi.

Ören Mahallesi’nde yasayan ve bölgelerinden tahliye edilen bir aile kendi araçlari ile Akyaka körfezine gelerek deniz yoluyla gelecek olan yakinlarini beklemeye basladi.

Denizde çikan siddetli rüzgar ve firtina deniz tasitlarinin bölgeye ulasimini zorlastirdigi bilgisine ulasildi.

“Santrala siçradi diye çiktik”

Deniz yolunu kullanan yakinlari için Akyaka sahiline gelen Aysenur Aktas, “Ören’de yasiyoruz. Ören’den geldik. Tabi ki korktuk. Panik olduk. Tahliye dediler. Çiktik, geldik biz de. Bizim evin yakininda degil de az ilerisinde santral var. Santrale siçradi diye çiktik. Su anda arkadaslari bekliyoruz” dedi.

“Apar topar evden çiktik”

Esyalarini bile almadan evden çiktiklarini söyleyen Mustafa Yaman “Termik santral yanmak üzere. Biz köyü terk ettik. Nereye gidecegimizi bilmiyoruz. Damadin arabasiyla, kendi imkanimizla geldik. Apar topar evden çiktik. Bir esya da almadik. Dünürlerim gelecek. Evimiz termik santrale 18 kilometre uzakliktaydi. Alatepe Köyü’nde oturuyorduk” diye konustu.

“Esimi bekliyoruz”

Limanda esini bekleyen Müzeyyen Erdogan, “Ören’i terk etmemizi söylediler. Oturdugumuz yerden alevler 4-5 gündür görünüyor. Çökertme tarafi, Türk evleri görünüyordu. Oralarda hep daglar yandi. Her taraf yandi. Tabi ki emeklerimiz var. Niye korkmayalim. Nereye gidiyoruz? Ne yapacagiz? Herkes arayip ‘Gelin’ diyor ama nereye gidecegiz ki. Esimi bekliyoruz. Arkadaslari bekliyoruz. Deniz yoluyla gelecekler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA