Ispanya'da Açik Hava Spor Karsilasmalarina Yüzde 40 Oraninda Seyirci Alinacak

Ispanya Saglik Bakani Carolina Darias, Agustos ayinda yapilacak açik hava spor karsilasmalarina maksimum yüzde 40, kapali tesislerde ise yüzde 30 oraninda seyirci alinmasina izin verilecegini duyurdu.

Ispanya'da Açik Hava Spor Karsilasmalarina Yüzde 40 Oraninda Seyirci Alinacak
Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsaminda çalismalarina devam eden Ispanya’dan, spor karsilasmalarinda seyircilerin doluluk oranina iliskin yeni bir karar geldi. Ispanya Saglik Bakani Carolina Darias yaptigi açiklamada, ülkede açik hava stadyumlarinda maksimum yüzde 40, kapali tesislerde ise yüzde 30 doluluk oraniyla spor etkinliklerine Agustos ayinda taraftar alinmasina izin verilecegini kaydetti.

Darias, kisitlamanin La Liga’nin baslayacagi 13 Agustos’ta geçerli olacagini, Agustos ayi sonunda merkezi ve bölgesel hükümetlerin konuyu tekrardan tartisacagini belirtti.

Yapilacak görüsmelerden sonra doluluk oraninin degisebilecegine dikkat çeken Bakan Darias, maçlarda taraftarlar arasinda 1,5 metre mesafe olacagini ve maske takmanin zorunu olacagini aktardi. Karsilasmalarda vatandaslarin su içmelerine izin verilecegini, fakat yemek yemelerine veya sigara içmelerine izin verilmeyecegini bildiren Darias, kapali tesislerin iyi havalandirilmasina ise dikkat edilecegini kaydetti.

Alinan karara göre Ispanya hükümeti, rakip takim taraftarlarinin maçlara gelmemesi için tribünlerde sadece ev sahibi takim taraftarlarinin olmasina izin verecek. Kulüpler ise, etkinliklere katilimi düzenlemek için sezonluk kombineleri olan taraftarlara öncelik verecek.

Öte yandan geçtigimiz Mayis ayinda Ispanya’da, Covid-19 vaka sayisinin düsük oldugu bölgelerde maksimum 5 bin seyircili maçlar oynanmisti, fakat tribünler daha sonra yine kapatilmisti. Ayrica Bakan Darias, 14 günlük Covid-19 insidans orani 100 bin kisi basina 633 vakaya ulasmasi nedeniyle Ispanya’nin covid-19’un yayilmasiyla ilgili bir istikrar asamasinda oldugunu ifade etmisti. Ispanya Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Covid-19’un Delta mutasyonunun Ispanya’daki yeni vakalarin yüzde 75’inden sorumlu oldugu belirtilirken, ülkede toplam Covid-19 vaka sayisinin 4 milyon 545 bin 184’e, toplam can kaybinin ise 81 bin 844’e ulastigi kaydedildi.
Kaynak: İHA