AB Ile Novavax Arasinda 200 Milyon Dozluk Asi Anlasmasi

Avrupa Komisyonu, ABD’li biyoteknoloji firmasi Novavax ile 200 milyon dozluk Covid-19 asisi anlasmasi yaptigini duyurdu.

AB Ile Novavax Arasinda 200 Milyon Dozluk Asi Anlasmasi
Avrupa Komisyonu tarafindan yapilan açiklamada, ABD’li biyoteknoloji firmasi Novavax ile 200 milyon dozluk Covid-19 asisi anlasmasi yapildigi duyurularak, Avrupa Ilaç Ajansi (EMA) tarafindan Novavax’in gelistirdigi Covid-19 asisinin kullaniminin onaylanmasinin ardindan AB üyesi ülkelerinin 200 milyon doza kadar asi satin alabilecegi aktarildi.

Açiklamada, anlasmanin AB ülkelerinin Novavax asisindan bu yil 100 milyon doza kadar satin alma seçenegi ile 2023’e kadar ise 100 milyon ek doz satin alma opsiyonu içerdigi belirtildi.

Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen yaptigi açiklamada, anlasma ile AB’nin "genis asi portföyünü" daha da güçlendirdigini ifade etti.

AB halihazirda AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer, CureVac, Moderna ile asi sözlesmeleri imzaladi. Valneva ile kesif görüsmeleri tamamlanirken, daha önce imzalanan sözlesmeler ile 4,4 milyar dozluk asi güvence altina alindi.
Kaynak: İHA