Ziraat Bankasi'ndan, Ziraat Bank International AG Ile Ilgili Iddialara Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Haberlerde geçen 'usulsüz krediler kullandirildigi, Türkiye’ye kaynagi belirsiz sekilde para aktarimi yapildigi, mevduat toplamada kara para süpheleri, varlik barisi kapsaminda denetimsiz, sorgusuz paralar gönderildigi ve bunlarin agir cezalara yol açtigi, agir cezalarin banka kapatmaya esdeger oldugu' gibi mesnetsiz iddialar gerçegi yansitmamaktadir'.

Ziraat Bankasi’ndan yapilan açiklamada, Ziraat Bank International AG iliskilendirilerek yapilan haberlerde geçen 'usulsüz krediler kullandirildigi, Türkiye’ye kaynagi belirsiz sekilde para aktarimi yapildigi, mevduat toplamada kara para süpheleri, varlik barisi kapsaminda denetimsiz, sorgusuz paralar gönderildigi ve bunlarin agir cezalara yol açtigi, agir cezalarin banka kapatmaya esdeger oldugu' gibi mesnetsiz iddialarin gerçegi yansitmadigi bildirildi.

Ziraat Bankasi’ndan, Bankanin istiraklerinden, Ziraat Bank International AG ile iliskilendirilerek bazi basin yayin organlarinca yapilan haberlere iliskin yazili bir açiklama yapildi.

Açiklamada, "26 Agustos 2021 tarihinde Alman Denetim Otoritesi BaFin’in internet sitesinde yayimlanan ve adi açiklanmayan baska bir banka ile ilgili önceki tarihlerde kesinlesmis çesitli yaptirimlarin, Ziraat Bank International AG ile iliskilendirilerek bazi yayin organlarinca haberler yapildigi görülmektedir. Haberlerde geçen 'usulsüz krediler kullandirildigi, Türkiye’ye kaynagi belirsiz sekilde para aktarimi yapildigi, mevduat toplamada kara para süpheleri, varlik barisi kapsaminda denetimsiz, sorgusuz paralar gönderildigi ve bunlarin agir cezalara yol açtigi, agir cezalarin banka kapatmaya esdeger oldugu' gibi mesnetsiz iddialar gerçegi yansitmamaktadir." denildi.

Bankacilik sektöründe rutin olarak yapilan denetime iliskin sürecin, Ziraat Bank International AG istirakinde de devam etmekte oldugu, iddia edilenin aksine kesinlesen bir yaptirim kararinin bulunmadigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Denetim süreci sirasinda alinan geribildirimler çerçevesinde altyapiya yönelik gelistirme ve iyilestirme çalismalari ise sürdürülmektedir. Söz konusu yaniltici haberlere iliskin kamuoyunun dogru bilgilendirilmesini teminen bu açiklamanin yapilmasi ihtiyaci dogmustur. Konu hakkinda Bankamizin hukuki haklari saklidir."
Kaynak: AA