Yurt Disinda Yasayan Vatandaslarin Türkiye Seyahatleri Için 'Memleket Yolu' Mobil Uygulamasini Gelistirildi

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), yurt disindaki vatandaslarin Türkiye seyahatlerinin rahat, güvenli ve huzurlu geçmesi için “Memleket Yolu” mobil uygulamasini hayata geçirdi.

Yurt Disinda Yasayan Vatandaslarin Türkiye Seyahatleri Için 'Memleket Yolu' Mobil Uygulamasini Gelistirildi
Yurt disinda yasayan Türkler için yurda dönüs yolunda birçok hizmet sunan YTB, Türkiye’ye karayolu ile yolculuk yapan vatandaslar için “Memleket Yolu” mobil uygulamasini hayata geçirdi. Uygulama bütün Android ve IOS cihazlarda hizmete sunuluyor. Vatandaslar bu uygulama sayesinde; sinir kapilarindaki durumuna, kendilerini ilgilendiren önemli haberlere, ülke bilgilerine, güzergâhlari üzerindeki ugrak noktalara ve rota bilgilerine kolaylikla ulasiyor.

Rota olusturma, yer imi özelligi ve canli sinir kapilari takibi

Uygulama, “Hedef Sehir” girilerek vatandaslarin bulunduklari konumdan belirledikleri sehre gidebilecekleri en uygun rotayi gösteriyor. Ayrica vatandaslar belirlenen rota üzerindeki ülkelerin bilgilerine de ulasiyor. Kullanicilar “Yol Tarifi Baslat” butonu sayesinde önerilen rotayi harita uygulamalarina aktarabiliyor. Bunun yaninda ise uygulamayi kullanan vatandaslar rotalari üzerindeki; restoran, tarihi eser, otel gibi önemli ugrak noktalarini da görebiliyor. Bu noktalara yaklasildiginda vatandaslara anlik olarak bildirimler gidiyor. Uygulama sayesinde vatandaslar sinir kapilarindaki hareketliligi de canli olarak takip ediyor. Uygulamanin ana sayfasinda bulunan Memleket Yolu WhatsApp hattindan da sorularina cevap buluyor.

Güncel bilgilere ulasim saglanabiliyor

Ülke bilgileri bölümü sayesinde birçok ülke ile ilgili detayli bilgi uygulamada yer aliyor. Vatandaslari ilgilendiren önemli haberler ve YTB faaliyetleri de güncel olarak uygulamada sunuluyor. Yola çikmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar da uygulamada vatandaslarin karsisina çikiyor. YTB yine yurt disinda yasayan minik vatandaslari da unutmadi ve onlar için “Yol Arkadasim Türkçe” bölümünü uygulamaya ekledi. Bütün bunlarin yaninda Kültür ve Turizm Bakanligi altyapisi ile gelistirilmis olan Kültür Portali entegrasyonu da uygulamada hizmete sunuluyor. Vatandaslar bu portalda Türkiye’deki kültürel miraslara erisebiliyor.
Kaynak: İHA