YKS Sonuçlarina Göre Bu Sene Iki 'Ek Yerlestirme' Yapilacak

2021-YKS sonuçlarina göre yapilan genel (ilk) yerlestirme sonunda bos kalan kontenjanlar için herhangi bir yüksekögretim programina yerlesemeyen adaylara yönelik bu sene iki “Ek Yerlestirme” yapilacak.

YKS Sonuçlarina Göre Bu Sene Iki 'Ek Yerlestirme' Yapilacak
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlari açiklandi. Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Halis Aygün, yerlestirme sonuçlarini duyurdugu paylasiminda, “2021-YKS sonuçlarina göre merkezi yerlestirme ile ögrenci alan Yüksekögretim Ön Lisans ve Lisans Programlarinin en küçük ve en büyük puanlari ile yerlestirme sonuçlarina iliskin bilgileri içeren Tablo-3 ve Tablo-4 osym.gov.tr/TR,21287/2021- adresimizde yayimlanmistir” ifadelerini kullandi.

Bu sene ilk kez "Ek Yerlestirme"

2021-YKS sonuçlarina göre yapilan genel (ilk) yerlestirme sonunda bos kalan kontenjanlar için herhangi bir yüksekögretim programina yerlesemeyen adaylara yönelik bu sene iki “Ek Yerlestirme” yapilacak. 1. Ek Yerlestirme asamasinda genel yerlestirmede oldugu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puani uygulamasi geçerli olacak. 1. Ek Yerlestirmeye, TYT puani en az 150, AYT/YDT puani en az 180 olan adaylar basvuru yapabilecek. 1. Ek Yerlestirme sonunda belli olacak bos kontenjanlar için Yüksekögretim Kurulu’nun almis oldugu karara göre bu seneye özel "ikinci ek yerlestirme" yapilacak. 2. Ek Yerlestirme asamasinda, bos kalan kontenjanlar için TYT puani en az 140 olan adaylar 2 yillik ön lisans, AYT/YDT puani en az 170 olan adaylar 4 yillik lisans programlarini tercih edebilecek. 1. Ek Yerlestirme islemleri tamamlandiktan sonra, TYT sinav puani (140, 150) araliginda olan adaylarin TYT yerlestirme puanlari ile AYT sinav puani (170, 180) araliginda olan adaylarin AYT yerlestirme puanlari adaylarin sonuç belgelerine yansitilacak.
Kaynak: İHA