Van'da 'Atatürk Sanat Galerisi' Görkemli Bir Törenle Ziyaretçilere Açildi

Van'in Ipekyolu Belediyesince kültür ve sanat etkinliklerinin yapilacagi "Ipekyolu Atatürk Sanat Galerisi" törenle açildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde yapilan "Ipekyolu Atatürk Sanat Galerisi"nin açilisinda konusan Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan, her alanda oldugu gibi sanat alaninda da önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Kentte kültür ve sanat faaliyetlerinin evi olacak bir merkez insa etmenin gururunu yasadigini anlatan Aslan, "Cografyamiz çok güzel bir cografya. Burada sikintili seylerle degil, sehrimize ülkemize ve dünyaya yaptigimiz kültürel sanatsal bilimsel ve ticari her türlü alanda katkilarla anilmak istiyoruz. Görevime basladigim ilk günden itibaren, okul çagindan önceki çocuklarimizdan, okul çagindaki çocuklarimiza, hanimefendilere, beyefendilere ve yaslilarimiza yönelik birçok proje gerçeklestirmeye çalistik." dedi.

Kentin artik sanatla anilacagini belirten Aslan sunlari kaydetti:

"Avrupa'daki sehirlerden hiçbir farki olmayan bir sehir yaratmakti benim amacim. Yarim kalan islerimiz var, insallah dükkanlarin burayla uyumlu bir sekilde islenmesiyle çok güzel bir yer olacak. Burasi daha önce madde bagimlisi, problemli insanlarin yuvasiydi. Ancak bundan böyle emniyet ve zabita müdürlügümüz personellerinin kontrolüyle burasi civil civil bir yer olacak. Insanlarimiz, bundan böyle gece saatlerine kadar fotograf çekinmek, klasik müzik dinlemek için gelebilecekler. Van'da Egitim Köskleri, onlarca park yapimi baslattik. 106 sokagimizi ayni sanat sokagi gibi yenileyecegiz. Kadinlarimiza yönelik Spor Merkezleri yaptik. Bunlarin hepsi gençlerimizin, çocuklarimizin, kadinlarimizin kisacasi tüm vatandaslarimizin hayatina dokunabilecek projeler. Sahil bandi Van için gelmis geçmis en nitelikli ve kaliteli proje. Bu proje ile 2 milyon metrekarelik bir alani sehrimize kazandirdik. Sizden rica ediyorum lütfen bu baslatilan projelere sahip çikin. Bunlar sizin için çocuklarimiz için gençlerimiz için sehrimiz için çok kiymetli projeler."

Konusmalarin ardindan havai fisek gösterisi ve müzik dinletisiyle merkezin açilisi yapildi.

Programa katilan Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardimci Mehmet Göktepe, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (VESOB) Baskani Isa Berge, Van Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Yönetim Kurulu Baskan Vekili Fevzi Çeliktas ve sanatseverler sanat galerisini gezdi.

Kaynak: AA