Vali Ayaz'dan Korona Virüs Açiklamasi Açiklamasi 'Su Ana Kadar 4 Milyon Lira Ceza Uygulandi'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip korona virüs (Covid-19) denetimlerinde su ana kadar 4 milyon lira idari para cezasi uygulandigini ifade ederek, son 1 ay içerisinde de 29 can kaybinin yasandigini açikladi.

Vali Ayaz'dan Korona Virüs Açiklamasi Açiklamasi 'Su Ana Kadar 4 Milyon Lira Ceza Uygulandi'
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, düzenledigi basin toplantisinda il genelindeki asilama ve korona virüs tablosu ile ilgili açiklamalarda bulundu. Vali Ayaz, asilanmanin beklenilen seviyede olmadigini ifade ederek, son 1 ay içerisinde de 29 vatandasin korona virüsten hayatini kaybettigini belirtti.



"29 hastamiz var"

Son 1 ayda 29 can kaybinin oldugunu dile getiren Ayaz, "Çankiri genelinde de toplam ulastigimiz sayi vefat eden sayisi 454. Allah gani gani rahmet eylesin ama yogun bakimda serviste asisiz hastalari görmek bizi çok üzüyor. Hali hazirda hastanemizde 29 hastamiz var. Bu hastalarimizdan 20’si serviste 9’u yogun bakimda. Yogun bakimdaki hastalarimizdan 3’ü maalesef entübe. Yogun bakimda yatan hastalarimizin en genci 42 ve 65 yas altinda bir hastamiz daha var" diye konustu.



"4 milyon 318 bin lira ceza yazildi"

Çankiri’da yapilan denetimlere de deginen Ayaz, bugüne kadar 4 milyon 318 bin 651 lira idari para cezasi uygulandigini kaydetti:

"Biraz az ceza yaziyoruz yeni normallesme dönemi diye esnafimizda nefes aldi ama bunlar önceki süreçte. Bir önceki toplantida ceza miktari 4 milyon 236 bin 300 liraymis. Yaklasik 100 bin liralik bir ceza uygulamisiz il genelinde. Ama gönül ister ki ne tedbirlere uyumsuzlukla karsilasalim nede ceza yazalim. Belki denetimlerin eksikligi kurallara uyan vatandaslarimiza haksizlik oluyor. Bu hafta içerisinde denetimlerimiz artarak devam edecek. Eylül ayi içerisinde bir miktar daha artis bekliyoruz. Okullarin açilmasi bunla beraber bir hareket olusacak ister istemez. Disaridan gelen ögretmenler, ögrenciler derken. Bu dalga bekledigimiz gibi devam etmekte vaka sayilarindaki artista hafif bir düsüs kaydettik. Lütfen tedbirleri birakmak için çok erken. Maske mesafe ve temizlik kurallarina siki sikiya baglanmak bir zaruriyet. Asi olmamis vatandaslarimizin ivedi olarak asi omlari da diger bir istegimiz" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA