Ürgüp Bag Bozumu Ve Balon Festivali 10 Eylül'de Basliyor

Ürgüp Belediyesi tarafindan düzenlenecek 49. Uluslararasi Ürgüp Bag Bozumu ve Balon festivali çesitli etkinliklerle kutlanacak. Ürgüp’ün tarihi ve kültürel degerlerinin turizm degerlerinin en güzel sekilde katilimcilara sergilenecegi Uluslararasi festivale; Gürcistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Rusya’dan misafirler katilacak.

Ürgüp Bag Bozumu Ve Balon Festivali 10 Eylül'de Basliyor
Festival, 10 Eylül’de saat 15:00’te Sölen alaninda kurulacak festival köyünde Ürgüp’ün köylerinin stantlari, folklör ve animasyon gösterileri, Uluslar arasi resim sergisi, yemek ikramlari, yarismalar ve üzüm ikramlari ile dolu dolu sekilde start alacak. 18:30’da baslayacak festival korteji ile Ürgüp’ün turistik ve kültürel degerleriyle Damsa Çayi etrafindaki festival alanina hareket edilecek. Ürgüp ve köylerinde bagciligin 5 bin yillik geçmise dayandigini belirten Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk, “Uluslar arasi Ürgüp Bag Bozumu Festivali yarim asirdir, Ürgüp üzümünün pekmezden köftüre ve daha birçok farkli ürüne uzanan yolculuguna sahitlik ediyor. Türkiye ve dünyadan çok sayida turisti agirlayacagimiz festivalde; eglenceli yarismalar, ünlü isimlerin yer aldigi konserler, yarisma ve folklor gösterileri gibi çesitli etkinlikler düzenlenecek” dedi.

Bölge turizmi için önemli bir yeri olan sicak hava balonlarinin da festivalin her asamasinda yer alacagini belirten Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk, bu yil festivali balonlarin görsel söleniyle birlikte gerçeklestireceklerini söyledi.



Festival kapsaminda bu yil 500 kisiye ücretsiz balon uçusu hediye edeceklerini de ifade eden Aktürk, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi’ne ve Kapadokya Üniversitesi’ne bagli Ürgüp’teki okullara bu yil kayit olan 50’ser ögrenciye balon uçusu hediye edeceklerini kaydetti.

Festivalde 10 Eylül aksaminda Gencer Savas orkestrasi ve Niran Ünsal, 11 Eylül’de de Elif Buse Dogan ve Buray balon gösterileri esliginde sahne alacak.

12 Eylül’de Turasan baglarinda bag bozumu yapilarak festival tamamlanacak.
Kaynak: İHA