Türk Oyun Gelistiricileri, Yatirimcilarla Bulusuyor

2021’in ilk yarisinda 300 milyon dolara yakin yatirim almayi basardigi belirtilen Türk oyun gelistiricileri, bu yil ikincisi düzenlenen ‘Mobidictum Business Network #2’ isimli etkinlige hazirlaniyor. 1-2-3 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak yapilacak etkinlik, Türk mobil oyun gelistiricileri ile dünyanin onlarca ülkesinden yatirimcilari, oyun yayincilarini ve servis saglayici firmalari agirliyor.

Türk Oyun Gelistiricileri, Yatirimcilarla Bulusuyor


Mobil oyun haber platformu Mobidictum tarafindan düzenlenen ‘Mobidictum Business Network #2’ etkinligine destek veren Gaziantep OSB Teknokent, oyun gelistirme alaninda çalisan girisimcilerin önünü açiyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi isbirligi (GAOSB) ile kurulan Gaziantep OSB Teknokent, yerli yabanci girisimcilerin; sanayinin dijital dönüsümüne katki saglayacak is fikirlerini hayata geçirmelerine olanak verirken, oyun gelistiricilere çalisma imkâni, sirketlesme ve is plani özelinde destekler sunmaya devam ediyor. Mobil oyun sektörünü bir araya getiren etkinlikte katilimcilar; farkli ülkelerden yatirimcilar, oyun yayincilari ve servis saglayici firmalar ile bire bir görüsme firsati yakalayacaklar.

Türkiye’den yurt disina, yurt disindan Türkiye’ye

Türk oyun pazarina girmek isteyen, Türkiye’den de yurt disina is yapmak isteyen oyun gelistiricileri için bir köprü görevi üstlenecek olan etkinlik, çevrimiçi olarak gerçeklestirilecek.

Alaninda uzman konusmacilarin kendi alanlarinda katilimcilara sunumlar yapacagi ve katilimcilarin sorularinin yanitlanacagi etkinlik üç gün sürecek. Katilimcilarin birbirleriyle yarimsar saatlik bire bir görüsme yapabilecekleri etkinligin biletlerinin, events.mobidictum.biz adresi üzerinden temin edilebilecegi belirtildi.

Mobil oyunlar ücretsiz sergilenebilecek

Oyun stüdyolari, yatirimci ve yayincilara göstermek istedikleri ‘Mobil Oyunlarini’, söz konusunu web adresi üzerinden ‘Indie Zone’ alaninda açtiklari sanal bir stand ile ücretsiz sergileyebilecek. Oyunlariyla ilgili görselleri ve bilgileri bu platforma ekleyen oyun stüdyolari, eklenen bilgiler ve mesajlasma imkâni sayesinde yeni yatirimcilar ve yayincilar ile tanisabilecek.

“Türk oyun sektöründe bir ihtiyaçti”

Türk oyun sektörünü hep bir adim öteye tasimak için çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Mobidictum’un kurucusu ve genel yöneticisi Batuhan Avucan, “Ilk etkinligimizde Türk oyun sektörünün bu tarz organizasyona ne kadar ihtiyaci oldugunu gördük. Türk oyun stüdyolari çok rahat bir sekilde dünyanin farkli bölgelerinden sektörün önde gelen firmalariyla görüsme imkâni sagladi. Ikincisini düzenledigimiz bu etkinligimizde ayni misyonda devam edip daha fazla firmayi agirlamayi planliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA