Sirnak Belediyesi Ve Hizmet-Is Sendikasi Arasinda Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Sirnak Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda 208 isçiyi kapsayan toplu is sözlesmesi imzalandi.

Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, toplu is sözlesmesinin imzalanmasi amaciyla Belediye Toplanti Salonu'nda düzenlenen törende, amaçlarinin enflasyona karsi isçileri ezdirmemek oldugunu söyledi.

Yarka, "Belediye gelirleri kapsaminda sizlerin artis oranlarinizi belirlemek için buradayiz. Sizlerin magdur olmamasi için belediyenin bütçesini adil bir sekilde dagitmak ve devletin öngördügü artis yöntemine göre hareket etmek istiyoruz." dedi.

Toplu is sözlesmesinde enflasyon yüzde 18,95 iken, yüzde 19 oraninda artis ön gördüklerini bildiren Yarka, söyle konustu:

"En yüksek maasli çalisanin 62 lira 16 kurus olan yevmiyesi 194 lira 98 kurus oldu. Yevmiye farki 32 lira 82 kurus, aylik brüt 984 lira 60 kurus ve net 689 lira artis oldu. En düsük maasli çalisan kisinin eski maasinin 119 lira 25 kurus olan yevmiyesi 143 lira 91 kurusa yükseldi. Günlük 24 lira 66 kurus, aylik brüt 739 lira 80 kurus ve net artis 517 lira 86 kurus oldu."

HAK-IS (Hak Isçi Sendikalari Konfederasyonu) Sirnak Il Baskani Nevzat Usal ise sendikanin, üyelerinin çalisma kosullarini iyilestirmek, ücretlerini artirmak, çesitli ekonomik, sosyal ve kültürel haklarini saglamakla görevli oldugunu aktardi.

Sendikanin, her zaman üyelerinin yaninda olmakla görevli oldugunu dile getiren Usal, söyle devam etti:

"Is yerlerinde insanlik onuruna yarasir bir çalisma ortami yaratmak, isçilerin kendilerini ve is hayatina iliskin tüm konularda söz ve karar sahibi olmalarini saglamak için üyeleri adina isverenlerle toplu is sözlesmesi yapmak ve onu is yerlerinde uygulatmak en temel islevleridir."

Daha sonra 208 isçiyi kapsayan toplu is sözlesmesi imzalandi.

Kaynak: AA