Poliklinik Önünde Ambulans Bekleyen Yarali Kadin Öldü, Vatandaslar Isyan Etti

Bursa Sehir Hastanesinde, poliklinik binasi önünde yere düserek basindan yaralanan kalp hastasi yasli kadin, yetkililerin, "112 çagirmamiz gerekiyor" demeleri sebebiyle müdahale gecikince kurtarilamadi. Hastanedeki doktorlarin müdahale etmedigi kadin, dakikalar sonra gelen 112 ekibinin müdahale etmesine ragmen kurtarilamadi. Isyan eden vatandaslar ile güvenlik görevlileri arasinda arbede yasandi.

Poliklinik Önünde Ambulans Bekleyen Yarali Kadin Öldü, Vatandaslar Isyan Etti
Hastane bahçesindeki kahreden ölüm, sabah saatlerinde Sehir Hastanesi bahçesinde meydana geldi. Iddiaya göre, hastane bahçesinde bulunan bankta oturan 66 yasindaki kalp hastasi Güllü Gülfidan isimli yasli kadin, fenalasip yere düserek basindan yaralandi. Kadinin yere yigildigini gören vatandaslar, hemen hastane personeli ve güvenlik görevlilerine haber verdi. Vatandaslarin iddiasina göre, yasli kadina 112 acil çagri merkezine ihbarda bulunulmadan müdahale edilemeyecegini söyleyen hastane görevlileri müdahale etmedi. Vatandaslar bu duruma tepki gösterdi. Vatandaslar ile hastane güvenlik görevlileri arasinda arbede yasandi.

Daha sonra vatandaslar, yasli kadini kurtarmak için 112’ye ihbarda bulundu. Uzun süre bekledikten sonra olay yerine gelen saglik görevlileri, yasli kadina hemen kalp masaji yapmaya basladi.

Durumu agir olan kadin hastanenin acil servisine kaldirildi. Burada yapilan müdahalelere ragmen yasli kadin hayatini kaybetti. Olay sonrasi polis ekipleri inceleme baslatti.

Olayin yasandigi sirada hastaneye personelinin tedavisi için gelen Sitki Helvaci, “Personelimi hastaneye götürmüstüm. Bahçede yerde yatan bir hanimefendi gördük. Yanina gittigimizde yaklasik 10 dakikadir yerde yatiyordu. Çagirmislar ama içeriden kimse müdahale etmiyordu. Biz de tekrar gittik, güvenlik görevlilerine, polise tek tek söyledik, ama kimse disaridaki hastaya müdahale edemeyecegini söyledi.

Biz de hastane önüne ambulans çagirdik. Ambulans yaklasik 20 dakika sonra geldi. Hastanede oldugumuz halde kadina müdahale edilmedi. Burasi Bursa’nin en modern ve en büyük hastanesi. Burada bir dram yasandi. Hanimefendi, kimse müdahale etmedigi için göz göre göre öldü. Ilk düstügünde nefes aliyordu. Kimseye müdahale ettirmediler. Çünkü sorumluluk alacagimizi söylediler. Dokunmamizi istemediler. Biz hastayi içeriye tasiyacaktik. Içeriye girdigimizde, doktorlar da disarida oldugu için, biz müdahale edemeyiz dediler. Güvenlik görevlileri de, biz anons geçtik, yapacak bir seyimiz yok dediler. Ambulans geldiginde de disaridaydilar ve müdahale yaptilar. Tam bir rezaletti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA