(Özel) 'Ertas Ailesi; Neset Ertas'in Vasiyeti Üzerine Film Yapilmasina Karsi'

Merhum Bozlak ustasi Neset Ertas’in hayatinin filme çekilmesi polemigi sürerken Kirsehir’de yasayan aile üyesi Feyzullah Ertas, ailenin ikiye bölünmedigini ve aile olarak filmin çekilmesine izin verilmedigini söyledi.

(Özel) 'Ertas Ailesi; Neset Ertas'in Vasiyeti Üzerine Film Yapilmasina Karsi'
Bozlak ustasi Neset Ertas’in Kirsehir’in Bagbasi Mahallesinde yasayan amcasinin oglu Feyzullah Ertas, "Bizler Neset Ertas’in ailesi olarak film çekilmesine karsiyiz. Çünkü Neset Ertas’in vasiyeti var" dedi.

Ertas’in hayatinin beyazperdeye aktarilacagi haberi üzerine yasanan polemiginin aileyi üzdügünü ifade eden Feyzullah Ertas, "Medya üzerinde yapilan tartismalar Kirsehir’de bulunan aile üyelerini üzüyor. Ertas ailesi olarak bizlerin kararina saygi duyulmasini istiyoruz. Sayet Neset Ertas üzerine bir sey yapilacaksa abdal kültürünün devami için onun soyundan gelenler desteklensin" diye konustu.

Abdal kültürünün büyüklerin kararina saygi gerektirdigini de aktaran Ertas, "Bizim kültürümüz büyükler ve atanin sözüne saygiyi gerektirir. Medya üzerinden ’aile ikiye bölündü’ demek yanlis. Böyle bir sey söz konusu degil. Ertas ailesi Neset Ertas’in vasiyeti üzerine film yapilmasina karsi" ifadelerini kullandi.

"Bozkirin Tezenesi" olarak taninan halk ozani, Abdallik geleneginin son temsilcilerinden Neset Ertas’in hayati beyaz perdeye aktarilacak haberleri sonrasinda polemik yasanmis ve aile üyeleri filme karsi olduklarini açiklamisti.
Kaynak: İHA