(Özel) Avcilar'da Lunaparkta 19 Yasindaki Genç Kizin Sok Ölümü

Avcilar’da ailesiyle birlikte gittigi lunaparkta bindigi oyuncakta fenalasan 19 yasindaki Zeynep Günay fenalasarak hayatini kaybetti. Lunapark görevlilerinin genç kiza gerekli müdahaleyi yapmadigi iddia edildi. Lunapark yönetiminden sikayetçi olacagini söyleyen genç kizin ailesi, görevlilerin "2-3 tokat atin kolonya verin kendine gelir” dedigini anlatti. 19 yasindaki Günay’in bindigi oyuncaktan son anlari, cep telefonu kamerasina yansidi

(Özel) Avcilar'da Lunaparkta 19 Yasindaki Genç Kizin Sok Ölümü
Olay, dün Denizköskler Sahil’de bulunan Lunapark’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Zeynep Günay(19) ailesiyle birlikte gittigi lunaparkta bir oyuncaga bindi. Oyuncagin hizlanmasiyla fenalasan genç kiz, inmek istedi. Kizlarinin fenalastigini gören aile oyuncagin durdurulmasini söylese de görevliler aldiris etmedi.

Uzun ugraslar sonucunda durdurulan oyuncaktan inen genç kiz, fenalasti. Aile görevlilerden ambulans çagirmasini istedi. Ambulans beklenirken ise genç kizin durumu daha da kötüye gitti.

Günay, çagrilan ambulans ile lunaparkin tam karsisinda bulunan özel bir hastaneye kaldirildi. Günay, hastane yolunda yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Günay’in oyuncakta kustugu ve kusmugunun solunum yolunu tikadigi için hayatini kaybettigi iddia edildi.

Hayali psikolog olmakti

Zeynep Günay’in basarili bir ögrenci oldugu bir yil daha hazirlanarak üniversite sinavinda iyi bir siralama elde ettigi hayalinin ise psikolog olmak oldugu ögrenildi. Sinav sonuçlarinin açiklanmasi saatler kala Günay bugün açiklanan üniversite sinav sonucunu göremedi.

"2 - 3 tokat atin kolonya verin kendine gelir"

Genç kizin ölümünde lunapark görevlilerinin ihmali oldugunu savunan aile, sikayetçi olacaklarini söyledi.



Cenaze islemleri için mezarliklar müdürlügünde bulunan acili amca Fatih Günay "Anne, ablasi ve yengesiyle gidiyorlar. Orada alete biniyorlar. Hareket ediyor alet daha sonra kiz kendinden geçiyor. Bu bayiliyor direkt. Annesi durdurmak istiyor oradaki yetkililer normal diyor. Inandirana kadar zaten 10 - 15 dakika geçiyor. Bir sey olmaz siz panik yapiyorsunuz diyorlar. Kiz iniyor bir kenara oturuyor görevliler, ’2-3 tokat atin kolonya verin kendine gelir. Biz böyle seyleri çok görüyoruz’ diyorlar. Kendisine gelemeyince bizim oradaki akrabalarimiz isyan edip kendileri ambulansi ariyor bunlar hiç ambulans aramamis. Ihmal öldürdü yegenimizi. Bize doktorun dedigi geç müdahale oldugu gelirken zaten vefat ettigi seklinde oldu. Geç kalindigi için. Kusmasindan dolayi mi olup olmadigini adli tip raporu sonucu ortaya çikacak. Karsi taraftan sikayetçiyiz. Böyle bir olay oldu bir Allah’in kulu daha gelip sormadi ne oldu diye. Davaciyiz ne gerekiyorsa yapacagiz” dedi.



Zeynep Günay’in cenaze namazi ise dualar esliginde Avcilar’da kilindiktan sonra Beylikdüzü’nde defnedildi.

Ölmeden dakikalar önceki anlari kamerada

Günay’in vefatindan birkaç dakika önce bindigi oyuncaktaki anlari ise akrabasi tarafindan cep telefonu kamerasi ile kaydedildi. Görüntüler’de Günay’in oyuncaktaki ilk anlari görülüyor.
Kaynak: İHA