Orman Yanginlarinda Gönüllü Mücadele Eden Kadinlar Anitkabir'i Ziyaret Etti

Dalyan Otelciler Dernegi, 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda Marmaris, Fethiye, Köycegiz, Ortaca ve Seydikemer’de orman yanginlarinda gönüllü mücadele eden 30 kadin ve yanginda sehit olan Sahin Akdemir'in ailesini Anitkabir'e götürdü.

Anitkabir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çikan kadinlar, ellerindeki çiçekleri mozoleye birakti.

Atatürk ve Kurtulus Savasi müzelerini gezen kafile, ardindan Cumhuriyetin ilan edildigi ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi binasini ziyaret etti.

Organizasyonu düzenleyen Dalyan Otelciler Dernegi Baskani Ali Mürsit Yagmur, AA muhabirine, Mugla'daki orman yanginlarinda gönüllülerin özellikle bölgede yasayan kadinlarin büyük bir özveriyle mücadele ettigini söyledi.

30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda kendilerinin de ormanlar için mücadele eden kadinlara bir sürpriz yaptigini belirten Yagmur, "“Mugla’daki orman yanginlarinda gönüllü mücadele eden kadinlari bu önemli günde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna getirmekten dolayi büyük bir onur ve mutluluk duyduk.” dedi.

Mugla'nin Marmaris ilçesindeki yanginda su tasirken hayatini kaybeden Sahin Akdemir de ilk defa Anitkabir’e geldigini ve büyük bir gurur duydugunu söyledi.

Oglunun vatani için, ormanlar için hayatini kaybettigini anlatan Akdemir, "Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere bu vatan ugruna canlarini veren, tüm kahraman sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum." diye konustu.

Köycegiz’deki orman yanginini söndürme çalismalarina katilan ve arazöz hortumu tasidigi sirada çekilen fotografi ile sosyal medyada büyük begeni toplayan Merve Koçyigit ise Anitkabir'i görmekten büyük mutluluk duydugunu söyledi.

30 kadinla ziyareti gerçeklestirdiklerini anlatan Koçyigit," Ankara’ya ilk defa geldim. Atatürk ve Kurtulus Savasi müzelerinin büyüleyici atmosferinden çok etkilendim." diye konustu.

Kadinlar ziyaretlerin ardindan Mugla'ya uçakla dönüs yapti.

Kaynak: AA