Milli Egitim Bakani Özer, Mesleki Çalisma Programi Baslatilan Ögretmenlere Hitap Etti Açiklamasi

'Egitim, çocuklarimizin en temel ihtiyaçlarindan birisi. Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair gereken tüm hazirliklar yapildi, tüm tedbirler alindi' 'Dijital egitimde ne kadar önemli adimlar atmis olursak olalim uzaktan egitim, bir sinif içerisinde ögrencinizin gözünün içine bakarak ders anlatmanin kiymetiyle kiyas edilemez' 'Içinde bulundugumuz zor kosullarda, hayat geçmis normallerine dönene kadar, eskisine göre belki iki kat daha dikkatli, iki kat daha sorumluk sahibi olmamiz gerekecek'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, egitimin, çocuklarin en temel ihtiyaçlarindan biri olduguna isaret ederek, "Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair gereken tüm hazirliklar yapildi, tüm tedbirler alindi." dedi.

Özer, ögretmenlerin mesleki çalisma programinin baslamasi dolayisiyla ögretmenlere ve okul yöneticilerine Egitim Bilisim Agi (EBA) üzerinden hitap etti.

Ögretmenlere, "Ayni idealin farkli cephelerinde birlikte çaba sarf ettigimiz kiymetli mesai arkadaslarim." diye seslenen Özer, tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'de de egitim camiasinin alisilmadik, zor yollardan geçtigi zamanlari birlikte yasadiklarini belirtti.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, söyle konustu:

"Dünyada dengelerin yeniden saglanmaya basladigi, bilimin isigindaki önlemler rehberliginde yavas yavas normal hayata geçisin gerçeklestigi su günlerde, artik ülkemizde de yüz yüze egitime baslamanin arifesindeyiz. Egitim, çocuklarimizin en temel ihtiyaçlarindan birisi. Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair gereken tüm hazirliklar yapildi, tüm tedbirler alindi. Bizi bekleyen zor ve kutsal görevde, hepimizin isini kolaylastirmak için canla basla çalistigimizi ifade etmeyi görev biliyorum.

Içinde bulundugumuz zor kosullarda, hayat geçmis normallerine dönene kadar eskisine göre belki iki kat daha dikkatli, iki kat daha sorumluk sahibi olmamiz gerekecek. Bununla beraber, biliyorum ki ögretmenlik, kalple seçilen bir meslek. Sizler zaten evlatlarimizin hayatlarina isik olabilmek için daha en bastan o sorumlulugu severek üstlendiniz."

-"Önümüzdeki hassas geçis sürecini yönetebilmek için egitim program hazirladik"

Çocuklarin ögretmenlerini, ögretmenlerin de çocuklari özledigine vurgu yapan Bakan Özer, "Dijital egitimde ne kadar önemli adimlar atmis olursak olalim uzaktan egitim, bir sinif içerisinde ögrencinizin gözünün içine bakarak ders anlatmanin kiymetiyle kiyas edilemez. Bu bakimdan önümüzdeki hassas geçis sürecini yönetebilmek için isinize çok yarayacagina inandigimiz bir egitim program hazirladik." diye konustu.

Özer, ögretmenlere üç gün boyunca, "Salgin Hastalik Sonrasi Psikolojik Saglamligi Güçlendirmek ve Ögrencilerin Okula Uyumlarini Desteklemek", "Salgin Hastalik Psikoegitim Programlari" ve "Kovid-19 Salgin Sürecinde Önleyici Tedbirlerin Alinmasi" konularinda bilgiler verilecegini aktardi.

Milli Egitim Bakani Özer, ögretmenlerin bundan sonraki süreçte desteklerini ve is birliklerini esirgemeyeceklerine, çocuklarin parlak bir gelecege ulasmalari için üstün çaba sergileyeceklerine inandigini dile getirerek, tüm ögretmenlere basari dileklerini sundu.
Kaynak: AA