Mersin'de Çocuklar Çok Sesli Koroyla Sanata Merhaba Diyecek

İçel'de çocuklar, Içel Sanat Kulübünün kuracagi "Semsa Pozcu Çok Sesli Çocuk Korosu"yla sanata merhaba diyecek.

Içel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Baskani Mecit Baskin, AA muhabirine, olusturulacaklari koroya 12 Eylül'e kadar 8-13 yasindaki çocuklarin basvurabilecegini söyledi.

Seçmeler sonucu koro egitimine hak kazanan çocuklara, müzik becerilerini gelistirme ve ses egitiminin yani sira yardimlasma, dayanisma ve paylasma konularinin da anlatilacagini belirten Baskin, "Çok sesli koro önemli bir egitim ve disiplin. Çocuklarimiza gelisimine bir yatirim olarak görüyoruz. Ileride farkli düsüncelere ve duruslara bu koro egitimiyle anlayis gösterecekler. Ailelerin çocuklarini koroya getirmelerini arzu ediyoruz. Koroya basvurular 12 Eylül'e kadar sürecek. Basvurular https://www.isk.org.tr adresinden kolaylikla yapilabilir." diye konustu.

Koro sefi Rana Sidika Ünlü de koronun, çocuklarin müzik yeteneginin yani sira öz disiplinlerinin gelisimine de katki sunacagini dile getirerek, "Çok sesli korolar çocugun gelisimine katki sagliyor. Çocuklar egitimden sonra verdikleri konserde bütün yilin emegini orada sunmaya çalisiyorlar. Çocuklar bilinç kazaniyor ve bu isi neden yaptiklarini çok daha iyi anliyorlar." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA