Kuveyt Türk'ten Yüksek Kar Payli Yatirim Fonlari

Yatirim fonlarinin alimsatim islemleri, Kuveyt Türk'ün dijital kanallarindan gerçeklestirilebiliyor.

Kuveyt Türk'ün istiraki KT Portföy tarafindan yönetilen katilim finans prensiplerine uygun yatirim fonlari, yatirimcilarina yüksek kar payi sunarken, nakit ihtiyaci durumunda hizli ve kolayca nakde de dönüstürülebiliyor.

Kuveyt Türk'ten yapilan açiklamaya göre, seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin sekilde tasarruf sahipleri ve yatirimcilarla bulusturan Kuveyt Türk'ün yatirim fonlari sayesinde müsteriler, sermaye piyasasi araçlarindan ve kiymetli madenlerden olusan varliklara yatirim yaparak birikimlerini degerlendirebiliyor.

Kuveyt Türk'ün yüzde 100 istiraki olan KT Portföy tarafindan katilim finans prensiplerine göre yönetilen yatirim fonlari ile TL mevduat müsterileri, günlük getiri ve yüksek kar payi amaciyla ihtiyaçlarina uygun farkli yatirim araçlarina yatirim yapabiliyor. Ayrica müsteriler, yatirim yaptiklari fonlari nakit ihtiyaçlari olusmasi durumunda kolaylikla nakde dönüstürebiliyor ve fonda geçen süre için kar payi elde edebiliyor.

KT Portföy Birinci Katilim Fonu (KTM), KT Portföy Kisa Vadeli Kira Sertifikalari Fonu (KTV), KT Portföy Kizilay’a Destek Altin Katilim Fonu (KZL), KT Portföy Katilim Hisse Senede Fonu (KPC) ve KT Portföy Para Piyasasi Katilim Fonu (KLU) fonlarindan olusan yatirim fonlarinin alim-satim islemleri Kuveyt Türk'ün dijital kanallarindan gerçeklestirilebiliyor.

Müsterilerin fon alim satimi için öncelikle Kuveyt Türk subelerinden veya Kuveyt Türk Mobil üzerinden yatirim hesabi açmasi gerekiyor. Yatirim hesabi olan müsteriler, Kuveyt Türk Mobil, internet sube, Tradeplus ve subeler üzerinden dogrudan fon alim-satim islemlerini günlük tek bir fiyat üzerinden gerçeklestirebiliyor. Yatirimcilar, fona yaptiklari yatirimlarini ihtiyaçlari kadar veya tamamini kolayca paraya çevirebiliyor.

KT Portföy tarafindan Kuveyt Türk müsterilerine sunulan yatirim fonlari ve özellikleri söyle:

"KTM, yatirim riskini bölmek ve sinirli düzeyde hisse senedi yatirim yapmak isteyenlere yönelik bir fon olup temel olarak hisse senedi ve kira sertifikalarindan olusuyor. Risk seviyesi kira sertifikasi fonlarina göre yüksek ancak hisse yogun fonlara göre düsük olan bu fon, genel olarak yüzde 25-30 araliginda hisse senedi içeriyor.

KTV, kisa ve orta vadeli kira sertifikalarina yatirim yapmayi planlayan ve nakit akisi yogun olan müsterilere hitap eden fondur. Kisa ve orta vadede enflasyon oranlarinin düsmesi beklentisi olan yatirimcilarinda tercih edebilecegi bir fondur. Fon, toplam degerinin en az yüzde 80'i fon portföyünün aylik agirlikli ortalama vadesi 25-90 gün araliginda olacak sekilde, kamu ve özel sektör tarafindan ihraç edilen kira sertifikalarina yatiriliyor. Ayni gün valörlü islem yapilabildigi için özellikle kisa vadeli yatirimlar için de uygun olan bu fonun risk seviyesi ise düsüktür. 09.00-12.30 saatlerinde sinirsiz, 12.30-17.00 saatlerinde 500 bin TL limitle alim/satim, mesai saatleri sonrasi ve hafta sonlari 5 bin TL limitle satim islemi yapilabilmektedir.

KZL, fonun yatirim amaci faizsiz finans ilkeleri çerçevesinde altin fiyatlarina paralel bir getiri saglamaktir. Risk seviyesi yüksek olmakla birlikte uzun dönemli yatirimcilar ve altina yatirim yapmak isteyenler için uygundur.

KPC, yogun hisse senedi yatirimi yapmak isteyen ancak hangi hisse senedine yatirim yapacagina karar veremeyen yatirimcilar için ideal bir fondur. Fonun toplam degerinin en az yüzde 80'i katilim ilkelerine uygun hisse senetlerine yatirilir.

KLU, yüksek getirili bir fon olup farkli yatirim araçlari arasinda degisim yapmak amaciyla kisa vadeli yatirim ihtiyaci olan ve nakit akisi yogun olan (kiymetli maden ve döviz piyasasinda sik islem yapan ve olusan nakdini kisa vadede degerlendirmek isteyen yatirimcilar) müsteriler için uygundur. Fon portföyü, kisa vadeli yatirimlara da uygun olarak agirlikli kira sertifikalarina dayali taahhütlü islemler olmak üzere kamu ve özel kira sertifikalari ve katilma hesaplarina da yatirim yapmaktadir. 09.00-12.30 saatleri arasi sinirsiz, 12.30-17.00 saatleri arasinda 500 bin TL limitle alim/satim, mesai saatleri sonrasi ve hafta sonlari 5 bin TL limitle satim islem yapilabilmektedir."

Kaynak: AA