Kayseri'nin Ihracati Ilk 7 Ayda Yüzde 44 Artti

Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) Temmuz ayi ihracat rakamlarini açikladi. Açiklanan verilere göre temmuz ayinda Kayseri ihracati geçen yilin ayni ayina göre yüzde 9,08 oraninda artarken, bu artis yilin ilk 7 ayinda yüzde 43,97 olarak gerçeklesti.

Kayseri'nin Ihracati Ilk 7 Ayda Yüzde 44 Artti


TÜIK ihracat verilerini degerlendiren Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, "Temmuz ayi ihracatimiz, geçtigimiz yilin ayni ayina göre yüzde 9,08 artisla, 258,3 milyon dolar olarak gerçeklesti. 2021 yili ilk yedi aylik artisimiz ise geçen yilin ilk yedi ayina göre yüzde 43,97 oraninda artarken, Türkiye’nin ihracati ayni dönemde yaklasik yüzde 35 oraninda artti. 9 günlük Kurban Bayraminin etkisi ile rakamlarimizda haziran ayina göre bir miktar düsüs olsa da, sanayicilerimizin de gayreti ile önümüzdeki aylarda bunu telafi edecegimize inaniyorum” dedi.



Temmuz ayinda en çok ihracat yapan sektörlerin basinda mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geldigini açiklayan Baskan Büyüksimitci, ihracat yapilan ülkeler siralamasinda ise ABD, Almanya ve Irak’in ilk üç sirayi aldigini söyledi.

Baskan Büyüksimitci, uluslararasi pazarlarda yasanan yogun rekabete ragmen ihracatta ABD ve Almanya’nin ilk sirada gelmesinin Kayserili firmalarin ürün kalitesinin arttiginin bir göstergesi oldugunu söyledi.



Ihracatta Kayseri olarak iyi durumda olduklarini açiklayan Baskan Büyüksimitci, “Rakamlarimizin artis hizinin her zaman oldugu gibi Türkiye ortalamasinin üzerinde olmasi iyi durumda oldugumuzu gösteriyor. 2021 yilinin basindan beri ihracatta gösterdigimiz güçlü performansin artarak devam ettigini görmek bize ayrica moral ve motovisyan kaynagi oldu. Gece gündüz demeden her kosulda çalisip üreten, ihracat yapan bütün sanayicilerimize, ihracatçilarimiza ve çalisanlarimiza tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA