Irak, Türkiye'den Bayraktar TB2 Ve T129 ATAK Helikopteri Almak Istiyor

Irak Savunma Bakani Cuma Inad, Türkiye’den silahli insansiz hava araci (SIHA) Bayraktar TB2 ve 12 adet T129 ATAK helikopter ile 6 adet insansiz hava aracina karsi savunma sistemleri satin almak istediklerini açikladi.

Irak, Türkiye'den Bayraktar TB2 Ve T129 ATAK Helikopteri Almak Istiyor
Irak, Türkiye’nin ürettigi savunma sanayii araçlarina talip oldu. Irak Savunma Bakani Cuma Inad yerel bir televizyon kanalina yaptigi açiklamada, Türkiye’nin savunma sanayisinin çok gelismis oldugunu ifade ederek Irak’in Bayraktar Silahli Insansiz Hava Araci (SIHA) ile T129 ATAK helikopteri almak istedigini dile getirdi. Istanbul’da düzenlenen fuara katildigini belirten Bakan Inad, “Türkiye’nin Libya, Azerbaycan ve Suriye’nin kuzeyinde kullandigi Bayraktar isimli Silahli Insansiz Hava Aracini (SIHA) satin alma konusunda anlastik. Bunun yani sira Türkiye’nin ürettigi ATAK isimli helikopterden 12 adet almak için teklif sunulmasini talep ettik” diye konustu.

Türkiye’nin sunacagi teklifin yakinda kendilerine ulasacagini aktaran Irak Savunma Bakani Inad, ayni zamanda 6 adet de insansiz hava araçlarina karsi savunma sistemleri satin almak istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA