Ingiltere'de Çevreci Grup, Siyah Matem Giysileri Ve Bebek Arabalariyla Iklim Krizini Protesto Etti

Ingiltere'nin baskenti Londra'da "Extinction Rebellion" çevreci grubu aktivistleri, hükûmetin iklim kriziyle mücadeledeki basarisizliginin çocuklarin gelecegini etkiledigini savunarak beyaz bebek arabalari ve siyah matem kiyafetleriyle protesto gösterisi düzenledi.

Parlamento binasi önünde toplanan çok sayida gösterici, "Dünya çocuklari için son sans", "Son nesil", "Çocuklarimizi düsünün" yazili pankartlarin yer aldigi bebek arabalariyla Basbakanlik Konutu'na dogru yürüyüse geçti.

Siyah matem giysileri giyen ve yüzlerini peçeyle kapatan göstericilerden bazilari, bebek arabalarini Basbakanlik Konutu'nun önüne dizerek oturma eylemi yapti.

Olay yerinde genis güvenlik önlemleri alan polis, protestoculardan bazilarinin kollarini bebek arabalarina zincirleme girisimine engel oldu.

Göstericiler, iklim krizinin, çocuklarin gelecegini olumsuz etkiledigini belirterek hükûmetin bir an önce ciddi önlemler almasi çagrisinda bulundu.

Öte yandan, Londra Köprüsü bölgesinde bir ana yolu trafige kapatan en az 10 çevreci aktivist de polis tarafindan gözaltina alindi.

Ingiltere'de 23 Agustos'ta 2 haftalik eylem baslatan "Extinction Rebellion" üyeleri, iklim krizine katkiya neden olmakla elestirdikleri sirket ve kuruluslarin önünde gösteriler düzenliyor.

Güvenlik güçleriyle göstericiler arasinda zaman zaman gerginlik yasaniyor.

Önceki günlerde sehrin islek cadde ve meydanlarini trafige kapatan protestoculardan bazilari, kendilerini yapistiriciyla yola yapistirarak oturma eylemi düzenlemisti.

4 Eylül'e kadar eylemlerine devam edecek çevreci grubun gösterilerinde çok sayida kisi gözaltina alinmisti.

Kaynak: AA