Güney Kore, Google Ve Apple Sirketlerinin Uygulama Içi Ödeme Tekellesmesini Yasakladi

SEUL – Güney Kore’nin Google ve Apple gibi sirketlerin uygulama içi ödeme tekellesmesini yasakladigi bildirildi.

Güney Kore meclisi, Google ve Apple gibi dev teknoloji sirketlerine ait uygulama magazalarinin, uygulama gelistiricilerini uygulama içi ödeme yapmaya zorlamalarini yasaklayan düzenlemeyi onayladi.

Yasal düzenlemeye göre, teknoloji sirketlerinin ödeme konusunda tekellesmeleri yasaklanirken, adil bir rekabet ortami saglanmasi için uygulama gelistiricilerine alternatif ödeme yollari sunulmasi zorunlu hale getirildi.

Düzenlemenin, teknoloji sirketlerinin yeni gelistirilen uygulamalari onaylama konusunda makul bir gerekçesi olmayan gecikmeleri de yasaklayarak uygulama gelistiricilerini sirketlere karsi korumayi amaçladigi belirtildi.

Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin, uygulama gelistiricilerini uygulama içi ödeme yapmaya zorlayarak yüzde 30’a kadar komisyon almasi yogun elestirilere neden olmustu.

Sirketler, söz konusu komisyonlarin uygulama magazalarini ayakta tutma maliyetlerinin karsilanmasina yardimci oldugunu ifade ediyor.

Söz konusu yasal düzenleme devlet baskani tarafindan imzalanarak yasalasirsa Güney Kore bu konudaki tekellesmeye karsi tedbir uygulayan ilk ülke olacak.

Kaynak: AA