Dünyanin Ikinci Büyük Kraterindeki Yangin Kontrol Altina Alindi

Dünyanin ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü çevresindeki ormanlik alanda önceki gün baslayan ve zaman zaman devam eden yanginlar kontrol altina alindi.

Dünyanin Ikinci Büyük Kraterindeki Yangin Kontrol Altina Alindi
Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü çevresinde önceki gün bilinmeyen bir nedenle çikan yangin güçlükle kontrol altina alinabilmisti. Yangin nedeniyle bölgedeki yaklasik 5 hektar ormanlik alan küle dönerken 2 bin 250 rakimli Nemrut Krater Gölü’nde sogutma çalismalari devam ediyor. Her yil yüzlerce ziyaretçi agirlayan Nemrut Krater Gölü’nde bu kez bilinmeyen nedenle baska bir yangin daha çikti. Önceki bölgeye yakin bir alanda baslayan yangin nedeniyle büyük bir alan daha küle döndü. Bitlis Orman Müdürlügüne bagli ekipler, AFAD, Tatvan Belediyesi itfaiye ekipleri, Bitlis IHH arama kurtarma ekibi, AKUT Dernegi ve gönüllülerden olusan ekiplerce yapilan müdahale sonucunda yangin yeniden kontrol altina alinirken, gece geç saatlere kadar ise sogutma çalismalari yürütüldü. Son 1 haftada meydana gelen 2 ayri yangin nedeniyle bölgedeki yaklasik 7 hektarlik alan adeta küle döndü.

Geçtigimiz günlerde Cumhurbaskanligi karariyla "Kesin Korunacak Hassas Alan" statüsüyle koruma altina alinan Nemrut Krater Gölü ve Kalderasi’nda ardi ardina çikan yanginlar nedeniyle ekipler teyakkuz halinde.

Öte yandan Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsaminda ’’Mükemmeliyet Ödülü’’ verilen 2 bin 250 rakimli Nemrut Krater Gölü, her gün agirladigi yüzlerce ziyaretçisinin yani sira son yillarda kampçilarin da yeni gözdesi haline gelmisti.
Kaynak: İHA