Cumhurbaskani Erdogan, MSÜ Deniz Ve Hava Harp Okulu Diploma Alma Ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde Konustu Açiklamasi (2)

'Bize parasiyla verilmeyen ürünlerin gözlerimizin önünde terör örgütlerine, eli kanli rejimlere, zahirde düsman diye tanimlanan gruplara nasil bilabedel aktarildigina sahit olduk. NATO'da beraberiz ama terör örgütlerine bilabedel tirlarla yüklü evet mühimmat, araç gereç gönderiyorlar' 'Bunlar bizim önümüzü açti ve artik biz IHA'mizi da yaptik SIHA'mizi da yaptik ve sonunda Akinci'yi da yaptik. Bunlar bize yetmez devam ediyoruz simdi Hürkus'umuzu da yapacagiz' 'Ülkemize mesru yollardan verilmeyen nice silahlarin teröristlerin cirit attigi bölgelerdeki kara borsa silah pazarlarinda alelade bir mal gibi satildigini da tespit ettik. Tespit ettik de ne oldu? Onlari ele geçirdik' 'Tüm bunlar bize meselenin bu silahlarin teknolojisi veya kagit üzerinde önümüze konan bahaneler olmadigini, meselenin dogrudan Türkiye oldugunu, Türk milleti oldugunu tekrar tekrar gösterdi'

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Bize parasiyla verilmeyen ürünlerin gözlerimizin önünde terör örgütlerine, eli kanli rejimlere, zahirde düsman diye tanimlanan gruplara nasil bilabedel aktarildigina biz sahit olduk. NATO'da beraberiz ama terör örgütlerine bilabedel tirlarla yüklü evet mühimmat, araç gereç gönderiyorlar." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katildi.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 903 Türk ve misafir tegmenin ardindan, bugün de Deniz Harp Okulundan mezun olan 298 ve Hava Harp Okulundan mezun olan 251 tegmeni tebrik eden Erdogan, tegmenlere görev yerlerinde, misafirlere ülkelerinde basarilar diledi.

Erdogan, Milli Savunma Üniversitesinin yöneticileri ve hocalarina da 5 yil gibi kisa bir sürede harp okullarini, astsubay, meslek yüksekokullarini, enstitüleri daha güçlü sekilde yeniden ayaga kaldirdiklari için tesekkür ederek, Türk Silahli Kuvvetlerinin egitim modelindeki degisimi de içeren yeni vizyonuyla artik basarilariyla küresel düzeyde takdirle takip edilen bir konuma ulastigini söyledi.

Her alanda reformlari kararlilikla sürdürerek savunma sanayisinin yelpazesini ve derinligini artirarak 2230 yillik dünyanin en eski gelenegine sahip orduyu daha da güçlendireceklerine isaret eden Erdogan, "Her milleti tarih sahnesinde öne çikartan bir özelligi vardir. Bizim milletimiz de her dönemde teskilatçiligi ve askeri kabiliyetleriyle hep öne çikmistir. Bu sayede binlerce yildir ayakta kalmayi, kurdugumuz devletler vasitasiyla kendimizi ve dostlarimizi güvende tutmayi basardik. Dogu ve Bati medeniyetlerinin tamamiyla kurdugumuz temaslar sayesinde sürekli kendimizi gelistirdik ve insanliga da hizmet ettik." diye konustu.

Erdogan, Anadolu'daki 1000 yillik varlik boyunca da hep bu istikamette yüründügünü dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Asirlar boyunca adaletle, hakkaniyetle, vicdanla, ahlakla yönettigimiz topraklarda hep huzur hakim oldu. Bu cografyalar gözünü para ve kan bürümüs emperyalist güçlerin eline geçtiginden beri ise ayni topraklarda aci, zulüm ve sömürü hiç eksilmedi. Milli mücadelemizi zaferle neticelendirip Cumhuriyetimizi kurdugumuzda uzunca bir süre kendi meselelerimizle ugrasmak mecburiyetinde kaldik. Belki de özellikle birakildik. Ülkemiz demokrasi ve kalkinmada kat ettigi mesafeyle yeniden güçlenmeye basladiginda kendisiyle birlikte tüm mazlumlarin ve magdurlarin umudu haline geldi. PKK'dan FETÖ'ye kadar Türkiye'nin önüne sira sira dizilen nice tuzaklari birer birer asarak yeniden asli gündemimize odaklandik. Büyük ve güçlü Türkiye'yi hak ve özgürlüklerden ekonomiye kadar her alanda köklestirecek adimlari kararlilikla atarak aydinlik gelecegimize dogru adim adim ilerliyoruz. Tabii bu sürecin en kritik safhalarindan biri de egemenligimizin en önemli unsuru olan askeri gücümüzü her alanda çagin gereklerine ve hatta ötesine tasiyacak altyapiyi kurmus olmamizdir."

Erdogan, "Eskiler 'Kem aletle kemalat olmaz" derler. Biz de bu sözü 'Baskalarinin ihsaniyla güçlü savunma sanayi kurulamaz.' diyerek, tefsir ederek kendi göbegimizi kendimiz kesmeye karar verdik. Artik IHA'larimiz var mi? Artik SIHA'larimiz var mi? Artik Akincilarimiz var mi? Hepsi var. Artik kapilarda dilenci degiliz, tam aksine simdi herkes bizden talep ediyor ve iste Azerbaycan'da SIHA'larimizla vardik. Libya'da SIHA'larimizla vardik. Bundan sonra da yine kimsenin kapisinda dilenci olmayacagiz, çünkü bütün bunlarin hepsi bizde var." ifadelerini kullandi.

Ne zaman ki bu iradeyi deklare ettiklerinde, iste o anda savunma sanayi konusunda esi benzeri görülmemis bir ambargoyla karsilasildigini ifade eden Erdogan, daha yeni Basbakan oldugunda Amerika'dan IHA istemeye gittigini, gittiklerinde kendilerine burun kivrildigini dile getirdi.

- "IHA'mizi da yaptik SIHA'mizi da yaptik ve sonunda Akinci'yi da yaptik"

Cumhurbaskani Erdogan, "Dedik ki 'Biz NATO'da beraber degil miyiz? Beraberiz. Bakin biz terörle mücadele ediyoruz. Terörle mücadele ederken siz bizlere destek vermeyecek misiniz?' Ve o zaman ogul Bush hemen Disisleri Bakani Condoleezza Rice'i çagirdi ve bize söyle iki günlügüne dönüsümlü sekilde IHA'lari verdi. IHA'lar biliyorsunuz sadece koordinat tespitine yarayan uçaklardi ama bize IHA degil, SIHA lazimdi. Yani silahli olan insansiz hava araci lazimdi. Ama sag olsun bunlar bizim önümüzü açti ve artik biz IHA'mizi da yaptik SIHA'mizi da yaptik ve sonunda Akinci'yi da yaptik. Bunlar bize yetmez devam ediyoruz simdi Hürkus'umuzu da yapacagiz." seklinde konustu.

- "Kötü komsular bizi ev sahibi yapti"

Türk Silahli Kuvvetlerinin en basitinden en yüksek teknolojiye sahip olanina kadar neredeyse A'dan Z'ye her ürünün tedarikinde nasil zorlanildigini gayet iyi bildigini vurgulayan Erdogan, "Buldugumuz alternatif tedarik kanallarinin kisa sürede nasil kapatildigini, verilen sözlerin nasil tutulmadigini, imzalanan sözlesmelerin uyduruk sebeplerle nasil yerine getirilmedigini asla unutmayacagiz. Biz bunu Kibris'ta yasadik ve Kibris'ta bize bunlar telsiz bile vermediler ve ama biz ASELSAN'la telsizimizi de yapar hale geldik. Kötü komsular bizi ev sahibi yapti. Ellerinden gelse tanklarimizi yürüyemez, gemilerimizi limandan kalkamaz, uçaklarimizi havalanamaz hale getireceklerdi. Simdi bunlarin hepsini sahiplendik ve yürütür hale getirdik." diye konustu.

Savunma Sanayi Baskanliginin koordinasyonunda gerek vakif sirketlerinin, gerek özel sektörün gayretleriyle bu sikintilari en acillerinden baslayarak birer birer astiklarini aktaran Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bize parasiyla verilmeyen ürünlerin gözlerimizin önünde terör örgütlerine, eli kanli rejimlere, zahirde düsman diye tanimlanan gruplara nasil bilabedel aktarildigina biz sahit olduk. NATO'da beraberiz ama terör örgütlerine bilabedel tirlarla yüklü evet mühimmat, araç gereç gönderiyorlar. Hatta yaptigimiz operasyonlarda bunlarin bir kismini da ele geçirip kendi envanterimize kaydettik. Böylece envanterimiz daha da güçlendi. Ülkemize mesru yollardan verilmeyen nice silahlarin teröristlerin cirit attigi bölgelerdeki kara borsa silah pazarlarinda alelade bir mal gibi satildigini da tespit ettik. Tespit ettik de ne oldu? Onlari ele geçirdik. Tüm bunlar bize meselenin bu silahlarin teknolojisi veya kagit üzerinde önümüze konan bahaneler olmadigini, meselenin dogrudan Türkiye oldugunu, Türk milleti oldugunu tekrar tekrar gösterdi. Biz de bir yandan diplomasi kanallarini açik tutarak bu süreçleri takip etmeyi sürdürürken, diger yandan kendi gücümüze ve imkanlarimiza daha çok yüklendik."

(Sürecek)

Kaynak: AA