Cumhurbaskani Erdogan, MSÜ Deniz Ve Hava Harp Okulu Diploma Alma Ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde Konustu Açiklamasi (1)

'Iste bugün burada karsimda ecdadindan tevarüs ettigi degerlerle yeniden dünyayi kendine hayran birakan basarilara imza atan o kanin temsilcilerini görüyorum. Sinirlarimizda, denizlerimizde ve semalarimizda sizlerin sesi, nefesi yüregi hakim oldugu müddetçe Allah'in izniyle bu millete yan gözle bakmak hele hele istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine degildir' 'Ordusu isgal edilmeyen, devsirilmeyen, çökertilmeyen bir ülkenin topraklari da isgal edilemez. Hamdolsun bizim karasiyla, deniziyle, havasiyla tüm unsurlariyla yüregi Allah, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuz var. Bu mübarek orduyu yozlastirmak, tarihi misyonundan uzaklastirmak, içten içe çürütmek için çok ugrasildi. Çok oyunlar sergilendi' 'Milli Savunma Üniversitemizin yeni yapisi ve kadrosuyla faaliyete geçmesinin ardindan, 4 yillik egitimlerini tamamlayarak mezun olan tegmenlerimizle Türk Silahli Kuvvetlerimiz artik daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir ve daha özgüvenlidir'

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Iste bugün burada karsimda ecdadindan tevarüs ettigi degerlerle yeniden dünyayi kendine hayran birakan basarilara imza atan o kanin temsilcilerini görüyorum. Sinirlarimizda, denizlerimizde ve semalarimizda sizlerin sesi, nefesi yüregi hakim oldugu müddetçe Allah'in izniyle bu millete yan gözle bakmak hele hele istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine degildir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Deniz Harp Okulunda düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptigi konusmada, Malazgirt'ten bugüne bu topraklarin vatan kilinmasi için mücadele eden, gerektiginde canini ortaya koyan sultan Alparslan'dan Osman Gazi'ye, Fatih'ten Gazi Mustafa Kemal'e kadar tüm kahramanlari rahmet ve sükranla yad ettigini dile getirdi.

Mehmet Akif Ersoy'un Istiklal Marsi'nda ifade ettigi mesajin bugün de yollarini aydinlattigini aktaran Erdogan, söyle devam etti:

"Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin; Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin. Dogacaktir sana vadettigi günler Hakk'in. Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin. Yurdumuza alçaklari ugratmamak için gerektiginde gövdesini siper edecek kahramanlar silsilesine Deniz ve Hava Harp Okullarimizdan mezun olan sizler de katiliyorsunuz. Dün Kara Harp Okulumuzun diploma töreninde ifade ettigim gibi. Ordusu isgal edilmeyen, devsirilmeyen, çökertilmeyen bir ülkenin topraklari da isgal edilemez. Hamdolsun bizim karasiyla, deniziyle, havasiyla tüm unsurlariyla yüregi Allah, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuz var. Bu mübarek orduyu yozlastirmak, tarihi misyonundan uzaklastirmak, içten içe çürütmek için çok ugrasildi. Çok oyunlar sergilendi. Halbuki sairin ifadesiyle söyleyecek olursak 'Ecdadimizin heybeti maruf-u cihandir. Fitrat degisir sanma bu kan, o kandir.' Iste bugün burada karsimda ecdadindan tevarüs ettigi degerlerle yeniden dünyayi kendine hayran birakan basarilara imza atan o kanin temsilcilerini görüyorum. Sinirlarimizda, denizlerimizde ve semalarimizda sizlerin sesi, nefesi yüregi hakim oldugu müddetçe Allah'in izniyle bu millete yan gözle bakmak hele hele istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine degildir."

Cumhurbaskani Erdogan, denizcilere ve havacilara hitap ederek, "Denizciler! Geçtigimiz günlerde 950. yil dönümüne ulastigimiz Malazgirt Zaferi'nin hemen ardindan Çaka Bey'le baslayan denizlerdeki hakimiyetimizi güçlendirmemize sizler de katkida bulunacaksiniz. Havacilar! Dünyanin ilk askeri havacilik teskilatlarindan olan ve 1911'den beri semalarimizi koruyan hava kuvvetlerimizin artik çok genis bir alana yayilan faaliyetlerine sizler destek vereceksiniz. Milli Savunma Üniversitemizin yeni yapisi ve kadrosuyla faaliyete geçmesinin ardindan, 4 yillik egitimlerini tamamlayarak mezun olan tegmenlerimizle Türk Silahli Kuvvetlerimiz artik daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir ve daha özgüvenlidir." seklinde konustu.

(Sürecek)

Kaynak: AA