Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Artik IHA'larimiz, SIHA'larimiz, Akinci'larimiz Var; Kapilarda Dilenci Degiliz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konustu. Cumhurbaskani Erdogan, "Artik IHA’larimiz, SIHA’larimiz, Akincilarimiz var. Artik kapilarda dilenci degiliz, tam aksine simdi herkes bizden talep ediyor" ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Artik IHA'larimiz, SIHA'larimiz, Akinci'larimiz Var; Kapilarda Dilenci Degiliz'
Cumhurbaskani Erdogan, Deniz Harp Okulunda düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde yaptigi konusmada, Malazgirt’ten bugüne bu topraklarin vatan kilinmasi için mücadele eden, gerektiginde canini ortaya koyan Sultan Alparslan’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Gazi Mustafa Kemal’e kadar tüm kahramanlari rahmet ve sükranla yad ettigini dile getirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’nda ifade ettigi mesajin bugün de yollarini aydinlattigini aktaran Erdogan, söyle devam etti: "Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin; Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin. Dogacaktir sana vadettigi günler Hakk’in. Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin. Yurdumuza alçaklari ugratmamak için gerektiginde gövdesini siper edecek kahramanlar silsilesine Deniz ve Hava Harp Okullarimizdan mezun olan sizler de katiliyorsunuz. Dün Kara Harp Okulumuzun diploma töreninde ifade ettigim gibi, ordusu isgal edilmeyen, devsirilmeyen, çökertilmeyen bir ülkenin topraklari da isgal edilemez. Hamdolsun bizim karasiyla, deniziyle, havasiyla tüm unsurlariyla yüregi Allah, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuz var. Bu mübarek orduyu yozlastirmak, tarihi misyonundan uzaklastirmak, içten içe çürütmek için çok ugrasildi, çok oyunlar sergilendi. Halbuki sairin ifadesiyle söyleyecek olursak ’Ecdadimizin heybeti maruf-u cihandir. Fitrat degisir sanma bu kan, o kandir.’ Iste bugün burada karsimda ecdadindan tevarüs ettigi degerlerle yeniden dünyayi kendine hayran birakan basarilara imza atan o kanin temsilcilerini görüyorum. Sinirlarimizda, denizlerimizde ve semalarimizda sizlerin sesi, nefesi yüregi hakim oldugu müddetçe Allah’in izniyle bu millete yan gözle bakmak hele hele istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddine degildir" diye konustu.



“Türk Silahli Kuvvetlerimiz artik daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir ve daha özgüvenlidir”

Cumhurbaskani Erdogan, denizcilere ve havacilara hitap ederek, "Denizciler! Geçtigimiz günlerde 950. yil dönümüne ulastigimiz Malazgirt Zaferi’nin hemen ardindan Çaka Bey’le baslayan denizlerdeki hakimiyetimizi güçlendirmemize sizler de katkida bulunacaksiniz. Havacilar! Dünyanin ilk askeri havacilik teskilatlarindan olan ve 1911’den beri semalarimizi koruyan hava kuvvetlerimizin artik çok genis bir alana yayilan faaliyetlerine sizler destek vereceksiniz. Milli Savunma Üniversitemizin yeni yapisi ve kadrosuyla faaliyete geçmesinin ardindan, 4 yillik egitimlerini tamamlayarak mezun olan tegmenlerimizle Türk Silahli Kuvvetlerimiz artik daha güçlüdür, daha kabiliyetlidir ve daha özgüvenlidir" seklinde konustu.



“Bizim milletimiz her dönemde teskilatçilik ve askeri ile öne çikmistir”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan konusmasinin devaminda, “Bizim milletimiz her dönemde teskilatçilik ve askeri ile öne çikmistir. Dogu ve bati medeniyetleri ile kurdugumuz temaslar sayesinde sürekli kendimizi gelistirdik. Asirlar boyunca hakkaniyetle, vicdanla, ahlakla yönettigimiz topraklarda hep huzur hakim oldu. Milli Mücadelemizi zafer ile neticelendirip, cumhuriyeti kurdugumuzda uzun bir süre kendi meselelerimizle ugrasmak zorunda kaldik, belki bilerek biraktirildik” diye konustu.



“IHA ve SIHA’lari bizden talep ediyorlar”

Türk Silahli Kuvvetlerinin takdirle takip edilen bir konuma ulastigini belirten Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “PKK’dan FETÖ’ye kadar Türkiye’nin önüne sira sira dizilen tuzaklari birer birer asarak, asli görevlerimize odaklandik. Büyük ve güçlü Türkiye için adimlari kararlilikla atarak, adim adim ilerliyoruz. Bu sürecin en kritik safhalarindan biri askeri gücümüzü çagin ötesine tasiyacak alt yapiyi kurmus olmamizdir. Türk Silahli Kuvvetlerimiz egitim modelindeki degisimi de içeren yeni vizyonuyla basarilariyla küresel düzeyde takdirle takip edilen bir konuma ulasmistir. Artik IHA’larimiz, SIHA’larimiz, Akincilarimiz var. Artik kapilarda dilenci degiliz, tam aksine simdi herkes bizden talep ediyor. Ürettigimiz SIHA’larin terörle mücadelemiz yaninda Suriye’den Karabag’a kadar nice çatisma alaninda gösterdigi basarilar dünyanin tamaminin dilindedir” dedi.



“ASELSAN ile telsizimizi de yapar hale geldik”

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin devaminda, “Daha yeni Basbakan olmustum, Amerika’dan IHA istemeye gittim. O zaman bize burun kirdilar. Biz dedik ki ’NATO’da beraber degil miyiz? Beraberiz. Terörle mücadele ederken bize destek vermeyecek misiniz?’ Buldugumuz alternatif tedarik kanallarinin nasil kapatildigini, verilen sözlerin nasil tutulmadigini asla unutmayacagiz. Biz bunu Kibris’ta yasadik. Bize Kibris’ta telsiz bile vermediler. Biz ASELSAN ile telsizimizi de yapar hale geldik. Kötü komsular bizi ev sahibi yapti. NATO’da beraberiz ama, terör örgütlerine TIR’larla araç gereç gönderiyorlar. Hatta bazi operasyonlarla bunlari ele geçirip kendi envanterimize kaydettik. Tüm bunlar bize, meselenin kagit üzerinde önümüze konan bahaneler olmadigini, meselenin Türkiye ve Türk milleti oldugunu tekrar tekrar gösterdi” seklinde konustu.



“Hürkus’umuzu da yapacagiz”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan konusmasinin sonunda, “Bunlar bize yetmez. Simdi Hürkus’umuzu da yapacagiz. TSK’mizin buradaki komutanlari en basitinden en yüksek teknolojiye sahip olanina kadar neredeyse A’dan Z’ye her ürünün tedarikinde nasil zorlandigimizi gayet iyi biliyor onlar. Dünyada 3 ülkenin üretebildigi AKINCI’nin teslimat törenindeydik. Tankindan topuna, bombasindan tüfegine kadar dünyadaki muadillerinden çok daha iyisini üretebilen bir ülke haline geldik. Bugüne kadar darbesine kadar her yolu denediler ama basaramadilar. Ülkemizin huzuruna, milletimizin birligine, devletimizin gücüne ve itibarina saldirilmasinin sebebi Türkiye’yi tekrar oyun disina itme hesabidir. 15 Temmuz’u anlamayanlara nihai mesaji 2023 ile verecegiz. Cumhuriyetimizin 100. yili olan 2023’ün sembolü haline geldigi büyük ve güçlü Türkiye’nin insasini Allah’in izniyle kimse engelleyemeyecek" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA