CHP Sözcüsü Öztrak, MYK Toplantisina Iliskin Açiklama Yapti Açiklamasi (1)

'(Türk askerinin tahliyesi) Iste bugün Kabil Havalimani'nin yani basinda, her gün bombalar patliyor, insanlar ölüyor. Peki, kim hakli çikti? Yine biz hakli çiktik' 'Iktidarimizda, Kamu Ihale Kanununu, rekabet ve seffafligi saglayacak sekilde yeniden düzenleyecegiz. Sayistay'i gerçek islevine kavusturacagiz. TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kurup baskanligini muhalefete verecegiz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine iliskin, "Iste bugün Kabil Havalimani'nin yani basinda, her gün bombalar patliyor, insanlar ölüyor. Peki, kim hakli çikti? Yine biz hakli çiktik." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplandi.

Toplanti devam ederken açiklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, bugün vefat eden tiyatro sanatçisi Ferhan Sensoy'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasina bassagligi diledi.

Kütahya'da ögle saatlerinde orta siddette bir deprem oldugunu hatirlatan Öztrak, depremde can ve mal kaybi olmamasinin en büyük dilekleri oldugunu belirterek geçmis olsun dileginde bulundu.

- "Mazur görmek mümkün degildir"

Agustos ayinin tarihe altin harflerle yazilmis önemli zaferler barindirdigina dikkati çeken Öztrak, dün 99'uncu yilini kutladiklari 30 Agustos 1922 Baskomutanlik Meydan Muharebesi'nin de iste böyle bir zaferin adi oldugunu aktardi. Öztrak, "Bugün Anadolu ve Trakya topraklarinda, egemen bir ulus olarak yasiyorsak, emperyalizme boyun egmeyen bir millet olarak bu vatan topraklarinda basimiz dik dolasiyorsak, semalarimizda al bayragimiz dalgalaniyorsa, minarelerimizden ezanlar okunuyorsa bunu bu büyük zafere, bu zaferi bize armagan eden basta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm sehit ve gazilerimize borçluyuz." diye konustu.

Atatürk'ün bu büyük zaferi, ordusuna ve milletine ithaf ettigini vurgulayan Öztrak, söyle devam etti:

"Bu yüksek tevazu ve anlayisi kavrayamayan bazi hastalikli kafalar, Baskumandan'ini anmadan, Baskumandanlik Zaferi'ni anabileceklerini zannetmislerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurdugu Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan yapilan bu aymazligi, milletimizin degerlerinden bu kopusu anlamak, mazur görmek mümkün degildir. Diyanet en son cuma hutbesinde, Diyarbakir'in Islam ordulari tarafindan fethini kumandaniyla beraber anmayi bilmistir. Ama ayni hutbede Büyük Taarruz'u ve Sakarya'yi bu zaferlerin baskumandanin adiyla anmamistir. Milletimizin yükselen tepkileri üzerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adini 30 Agustos için yayimladigi mesajda lütfen geçirmistir. Ama sayesinde özgürce ibadet edebildigimiz camilerde milletimizin aziz Ata'sinin adini anmama aymazligindan vazgeçmemistir. Ilk baskaninin Rifat Börekçi gibi kahraman bir ilim insani oldugu bir kurumda, Börekçi'nin koltuguna oturacaksin, milletin verdigi vergilerle maasini alacaksin, gösterisli cübbeler giyeceksin, lüks makam arabalarina bineceksin, sonra da Atatürk'ün adinin camilerde anilmamasi için elinden geleni ardina koymayacaksin. Kadir bilir milletimiz, camilerde Atatürk'e bir Fatiha'yi çok gören bu kafaya hakkini helal etmez, etmeyecektir. Diyanet, milletimizin ortak degeri Atatürk'le ugrasiyor. Ama bu ülkede son 19 yilda yenen kul haklari için bir çift söz söyleyemiyor. Yalan, dolan, rüsvet arsa ulasmis, beytülmal talan edilmis, gösterisli cübbelerin içindekiler bunlara laf edemiyor."

- "Milletin vicdaninda hala kanayan bir yaradir"

Eski Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar'in gazetelere yansiyan açiklamalarina deginen Öztrak, "Istifasini açiklayan bu eski bakan, görevini kötüye kullandigini kabul etti. AK Parti'nin kurucularindan eski bir milletvekili 'AK Parti'lilerin yüzde 90'i yakinda itirafçi olacak.' dedi. Bu millet, bakan çocuklarinin evlerinden çikan kasalari unutmadi. Sifirlanmakla bitmeyen avrolari, dolarlari unutmadi. Ayakkabi kutularinda ele geçirilen rüsvet paralarina faiz isletip rüsveti faiziyle iade edenleri de unutmadi." görüsünü aktardi.

Dönemin TBMM Baskani Cemil Çiçek'in "Bu dosyalar, Yüce Divan'da görüsülmeliydi." dedigini belirten Öztrak, "Tüm bunlar milletin vicdaninda hala kanayan bir yaradir. Bu dosyalar, milletin vicdaninda kapanmamistir. Simdi bu itiraflari, ucu nereye giderse gitsin suç duyurusu kabul edip bu bakani ifadeye çagirabilecek bir Cumhuriyet Savcisi ariyoruz." dedi.

- "Siyasi ahlak yasasi çikaracagiz"

CHP olarak seçimlerden sonra yapacaklari ilk isin "Devletin çökertilen adalet diregini yeniden ayaga kaldirmak" olacagini belirten Öztrak, ayrica siyasi ahlak yasasini çikaracaklarini söyledi.

Faik Öztrak, "Iktidarimizda, Kamu Ihale Kanunu'nu, rekabet ve seffafligi saglayacak sekilde yeniden düzenleyecegiz. Sayistay'i gerçek islevine kavusturacagiz. TBMM'de Kesin Hesap Komisyonu kurup, baskanligini muhalefete verecegiz. Varlik Fonu ve benzeri paralel hazine uygulamalarina son verecegiz." diye konustu.

Ziraat Bankasi'nin, Almanya'daki istirakinde büyük bir skandal patladigini, Alman Bankacilik Düzenleme Denetleme Otoritesinin, bankanin Almanya'daki istirakine olaganüstü cezalar kestigini belirten Öztrak, "Bu suçlamalar karsisinda basimiz egik mi duracagiz? Bu suçlamalari kabullenecek miyiz? Peki, Ziraat Bankasinin istirakine kesilen bu cezalar, kimin cebinden çikacak? Elbette Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinden, yani vergi mükelleflerimizden. Sunu artik herkes bilsin. Iktidara geldigimizde, tüyü bitmedik yetimin hakkini yiyenlerin kursaklarindan yediklerinin hepsini söke söke alacagiz. Ne yazik ki Erdogan sahsim hükümetinin hesap vermeden, sorgusuz sualsiz yaptigi her isin bedelini, milletimiz ya cüzdaniyla ya da caniyla ödüyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Afganistan'daki gelismeler

Afganistan'da yasanan gelismelere de deginen CHP Sözcüsü Öztrak, parti olarak basindan beri Türk askerinin tahliye edilmesi gerektigini söylediklerini, havalimani çevresinde yasanan patlamalar nedeniyle bu konuda hakli çiktiklarini belirtti. Öztrak, "Iste bugün Kabil Havalimani'nin yani basinda, her gün bombalar patliyor, insanlar ölüyor. Peki, kim hakli çikti? Yine biz hakli çiktik. Çünkü biz meselelere, Erdogan'dan farkli olarak, sadece ve sadece Türkiye'nin penceresinden, ulusumuzun hak ve menfaatleri penceresinden bakiyoruz." dedi.

Suriye'de yasananlarin ortada oldugunu dile getiren Öztrak, sunlari kaydetti:

"5 milyon Suriyeli siginmaci 10 yildir Türkiye'de. Bu siginmacilar için 40 milyar dolardan fazla para harcandi. Sinirlarimizda güvenligi saglamak için binlerce askerimiz, sinirin öteki yaninda duruyor. Yüzlerce askerimiz, Suriye'de sehit düstü. Peki, Türkiye'ye tüm bu agir bedelleri kim ödetti? Elbette Erdogan ve Erdogan'in bitmek bilmez kibri. Ne yazik ki Erdogan, 3-5 milyar avro finansi görünce, Türkiye'yi, Avrupa'nin mülteci gettosu yapmaya, hemen tesne oluveriyor. Daha dün, 'Finansi iyi yönettigimiz için yeni mülteciler alabiliriz.' diyen kimdi? Erdogan'di. Millet tepki gösterince çark etti. Erdogan'in dün dedigini, bugün dedigi tutmuyor. Rüzgargülü gibi, nereden rüzgar eserse Erdogan da oraya dönüyor. Bir gün 'Taliban ile görüsürüz.' diyor, ertesi gün Taliban'i terörist ilan ediyor. Sonraki gün de 'Taliban ile masaya otururuz.' diyor.

Erdogan'in kuyruguna takilan küçük ortaginin hali daha da perisan. 15 gün önce, 'Askeri unsurlarimizin Afganistan'i terki, düsünülemeyecektir.' diyen ufak ortak, bugünlerde, 'Askerimizin tahliyesi dogru bir tercih, yerinde bir karardir.' diyerek, çekilme kararina alkis tutuyor. Hemen ardindan da 'Kabil emniyetli degilse Ankara güvende olamaz.' diyerek kendini bir kez daha yalanlayiveriyor. Erdogan'in kuyruguna takilirsan böyle 'ufak rüzgargülü' olursun. Bu beyler her seyden vazgeçiyorlar. Kabil Havalimani'nin isletmesinden nedense bir türlü vazgeçemiyorlar. Hakikaten, Kabil Havalimani'ni bunlar için bu kadar vazgeçilmez kilan nedir? Afganistan'daki havalimaninda bunlari bu kadar cezbeden ne var? Afganistan'da su anda en bol olan terör ve uyusturucu. Türkiye'yi, böyle bir cografyaya sokmak için, bu israr neden? Çiksinlar sunun sebeplerini millete bir anlatsinlar bakalim ama yapamazlar."

(Sürecek)
Kaynak: AA