Bursa'da FAO Uygulamali Çiftçi Okulu Faydalanicilarina Sarjli Budama Makasi Verildi

Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü (FAO) öncülügünde yürütülen "Uygulamali Çiftçi Okulu Projesi" kapsaminda Bursa'daki çiftçilere sarjli budama makasi dagitildi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, FAO'nun Avrupa Birligi (AB) finansmaniyla hayata geçirdigi "Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Saglama Imkanlarinin Yaratilmasi Araciligiyla Türkiye'de Geçici Koruma Altindaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Topluluklarin Dayanikliliginin Gelistirilmesi" adli projeyle, Uygulamali Çiftçi Okulu faydalanicilarina faydalanicilara simdiye kadar çok sayida teknik malzeme ve girdi destegi saglandi.

Desteklere ilaveten kirsal Ahmetbey Mahallesi'nde, sarj edilebilen 40 budama makasi, egitimlerini basariyla tamamlayan faydalanicilara verildi.

FAO Türkiye Temsilci Yardimcisi Aysegül Selisik, törende yaptigi konusmada, yeni teknolojilerin tarim sektöründe uygulanmasiyla üretimin artirilmasinin hedeflendigini belirtti.

Selisik, FAO'nun küresel düzeyde açligin giderilmesi, gida israfinin önlenmesi, tarimda sürdürülebilirligin saglanmasi hedefleriyle projeler yürüttügünü aktararak, girdi paketlerinin proje faydalanicilari için hayirli olmasini diledi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül de projeyle Bursa'da tarim sektöründe çok faydali isler yapildigini, mesleki egitimler sayesinde kirilgan gruplara istihdam saglandiginiy, üreticinin tecrübesi ile uzman kadronun bir araya getirildigini bildirdi.

Kaynak: AA